Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, May 30, 2017

04th Ramadhan 1438/30hb Mei 2017

Assalamualaikum semua..

Catatan diariku..catatan maya.. Dah mei 2017 kan? Lama tak bersiaran. hehehe. Banyak perkara yang berubah dalam kehidupan. Meh kita jenguk satu per satu..

Kerja :
Yang ni takdelah berubah mana....cuma dah jadi orang biasa, marhain je. Kuli. Sejak Disember 2016, dah letakkan jawatan untuk menjadi org biasa...Penat lah 4 tahun jadi boss...Kadang2 best, kadang2 stress... So better kita bagi kat org baru utk try jadi bos...we'll see what happen. Kadang2 jadi baik pun susah, jadi jahat pula rasa serba salah...So meh lah kita jadi diri sendiri dan terima je apa yang datang dengan dada yang lapang...Cewahhh, positif sgt...hahaha. Bak kata Suhaiman, biar org buat kita...jgn kita buat orang. Well, guys, Dunia ni kan booolat, Roda berpusing2...Kadang2 kita terpalit sebab kebodohan kita.. Ehhh apa ni, tak faham berbelit2...kikiki

So far, suka jadi org biasa sebab takde commitment atau perhatian big boss...Tapi, tuhlah, lain orang, lain cara kan.. Mula2 nak adjust tu susah sikit, pastu I dah pandai...hahaha. Faham tak? Tak faham sudah...hahaha


Syahmi Kesayangan :
5 tahun dah, tapi tak macam budak 5 tahun...dahlah rendah...hahahaha..tak cukup zat budak tu. Tapi still belum bersekolah sbb duit nak bayar yuran takde.. Tahu, dah lambat sebenarnya...So, confirm he is a special kid..Redha dan dah boleh agak dari awal kan. Tapi biasalah kadang2 terselit dalam hati nak rasa anak yg normal, ke sekolah, pandai bawa diri, pandai bercakap....But, Allah kan lebih tahu...Alahai sedih bila mengenangkan kisah Syahmi ni..Dahlah nampak mcm Syahmi je lah anak kami..Nanti bila kami dah tiada, alahai, sapa lah nak jaga Syahmi...urus dia..Sebab tu selalu doa, kalau Allah ambil nyawa jan, ambillah Syahmi sekali....(nangis jap)...Kalau abah dia kawin lain pun, tak sure mak tiri boleh jaga dan faham Syahmi....opssssss, jauhnya fikir kan. Sedihlah....ehhh puasa kan...nanti batal...

Still no words..My special handsome son...

Diet :
Haaaa, topik ni memang menyampah... Arituh dah kurus, pastu tak jaga, so naik balik berat seperti mengandung 9 bulan....Wuarghhhhhhhhhhh...

Semua dah tegur berisi gebu....Diri sendiri pun perasan! OMG, seluar yg dulu longgar dah tak muat....Goshhhhhh...Have to diet to stay FIT and healthy for Syahmi...#fitformylove

Belajar :
M.A.L.A.S cukuplah apa yang ada ni. Umur pun dah meningkat...Gaji pun tak naik...hahaha

Always my son..second laki....hahahahhaa...

Ok. Salam Ramadhan ya,

Hero Seorang CInderella jom! #fattzura hahahahah



No comments:

Post a Comment