Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, November 16, 2016

Masih Bernyawa

Assalamualaikum semua...

Yes.....masih bernyawa rupanya, alhamdulillah..hahaha. Giler kentang post yang last 2015....Banyak sgt nak story ni..

Ok..satu2 ok...

Syahmi :

2 Nov lepas dah 4 tahun dah dak debab tu...haha. Still no words, still takde call mak ke, abah ke...Kesian juga kat dia kan, nak cakap tapi tak keluar lagi perkataan...So banyak dengar dia menangis lah...nak apa2, dia akan tarik tgn kita. Kadang2 teringin juga nak mcm org lain, boleh layan anak bercakap.. Tapi, this is Allah ujian to me, rite..Terima dengan ikhlas dan redha, because he is our responsibility from Allah. Special child..

Tantrum??? Ohhhh memang dahsyat mengamuk...semua dia akan baling...arghh letih kadang2..kadang2 bila tak tahan sgt, terpukul dia....alahaiiiii, sedih pula rasa, kesabaran pudar. Sbb dia tak paham pun..Lepas marah dan pukul dia, sure emosi rasa bersalah sgt kat Allah dan Syahmi..tapi bila dah kena marah, biasanya syahmi akan menangis, pastu datang kat kita, minta peluk...adoiiiii aii..sebak rasa. Hari tu tgh bagi dia makan, sekali dia marah apa ntah, tepis mangkuk nasi tu.....panggggg, pantas tgn pukul tgn dia....terus dia terdiam dan melalak.....i senyapppp je. Tapi amazingly, syahmi still sit still with me and eat his foods sampai habis...(which selalunya susah nak makan..). Iyalah iman dan sabar senipis kulit bawang...Memang jan yang banyak jaga syahmi, dan hilang je jan dari pandangan, dia akan cari...Suruh mandi, mak juga...makan, mak juga...nak air, mak juga....WALAUPUN bapak dia ada...aishhhh... Tu yg arituh MIL jan pelik, kenapa bila mandi, Syahmi nangis...Sebab???? Bapak dia gi mandikan...boleh? Penat tau jaga dak debab ni, mcm jadi 2-3 orang. Kita nak entertain dia A-Z...sbb byk mende dia tak boleh buat sendiri mcm budak normal baya dia. Lagi buat penat, kita je jaga...kita juga nak kemas, sidai baju etc...Boleh dibilang bapak dia buat apa..dan malam pun bapak dia takde...lagi 1 jam syahmi nak tidur, barulah bapak dia balik....So, see??? How syahmi & me cannot separate!! hahahaha. Iyalah, mana lah ada mak yg sanggup berpisah dengan anak, walau macamana anak itu kan..

Next year nak hantar syahmi Sekolah Terapi...mmg pun selama ni hantar ke trapi...tapi 1 jam je... So yang ni, nak try hantar setengah hari. Kena berkorban masa dan wang...mahai oitt yuran 4 angka..bulanan lagi. Tapi, nak buat mcmana..That is the best solution for him.

Mak sayang syahmi...(ehh, tetiba)

Support Bloggers (Kawan2 Maya).

Uhaiii..sapa lah tak kenal Su kan...femes blogger ni. Jan tak pernah jumpa tapi selalu kawan maya je dengan dia sejak 5 tahun lepas kot, sebab suka sgt gaya penulisan sempoi dan tak hippokrit. Well, senang nak faham kan.hehehe

So, Jan support lah boss kaya ni Su dan kawan dia Anny. Depa ada jual produk terbaik dari ladang..Banyak dah testimoni baik2 dan ramai dah beli..Confirm terbaik..Meh check sikit, business depa..

1. AnneSuraya Skincare - 
Yang ni memang jan sudi jadi testimoni...hahaha,.Depa bagi trial set untuk 50 set kot. Lupa daaa. So dah guna. Memang terbaik. I think I found one more skincare yg sesuai dengan muka jan.
Credit to Kak Su yang jelita dan kak Anny

2. House of Corset -
Yang ni pun terjebak sama...hahaha.. Sebab promo rm20 dan sebab Mimy pun pakai..wei sekarang mimy dah kurus tau, makin cantik berseri2...100++ drop to 86kg tu....Kenal mimy pun thru online gak..Ada juga support mimy masa dia jual genie bra. Baik sangat orang nya.
Credit to kak Su


 
 3. Zenia Beauty, Transgulate

Kalau korang berminat boleh jenguk blog Su cantik tu tau...Sila beli, sila try..




Islamic Planner yang kreatif daripada Kina....yeahhhh... boleh beli direct pada Kina atau Nana Farhana (blogger cantik, tapi slim dan anak 2, pandai serba serbi..)


Credit pada Kina
 Dan last, Kak Neena yang gonjeng hahaha tapi cantik tau..Baik hati sgt...Ni antara new tudung dia. Jan beli 2, kakak beli 4, ada tudung sarung...tapi kena cepat sebab TAKKAN RESTOCK ya... Beli beli beli....memang takkan menyesal, boleh jenguk blog kak neena tu, banyak testimoni.

Credit to kak neennnnnnn


Siapa tak kenal Kak Neena???? Ehhhh produk tudung dia superbs ok. Jan memang beli banyak tudung kak neen.. Sebab dia yg pilih kain dan ikut taste dia. Kak neena memang cantik dan bergaya...Apa yg dia pakai, semua orang akan tertanya2, mana beli...Gitu...hahaha. Sila jenguk blog beliau tau


Tapi beruntunglah, jan kenal blogger2 yang femes, tak kenal, tak pernah jumpa...tapi baik hati tau depa ni...Ramai, antara kak pilla, kak elly, kak neena, shakina, aty fared, nawal, linda, anne, nadia, nana...ramai lagi. Tapi depa ni memang jan selalu comment dalam IG dan FB depa...bila depa balas, rasa mcam artis yg balas....hahahahah.Tapi serius, depa mmg baik hati. So tak kenal maka tak suka kan.. Bila dah kenal, walaupun tak pernah jumpa, jan yakin hati depa mmg baik. Dan kadang2 apa juga yang depa membebel dlm blog dan tulisan, memang boleh jadi panduan dan pedoman untuk kita...

Alhamdulillah jugak, jan kan suka sgt beli barang online...hahaha. So sepanjang beli dengan Personal Shopper beberapa brand Ruccimodish, Rayyanhaya...semua pun baik2..Kalau tak jadi beli ke, jan bagitahu...iyalah kadang2 duit ni kita tak tahu rezeki sapa kan. Dan Jan memang suka dengan MCC uhaiiii banyak gile koleksi depa dalam almari...hahaha. Selalu beli online atau gi kat Bangi Sentral. Staff pun baik2 semua. Butik ruccimodisch pun banyak dah koleksi, semua mengugat nafsu dan purse serta M2U. heehehe. Dan lagi satu kat IG Degoya, website pun ada Deqoya

Tapi deqoya ni biasa jan tgk kat IG...sila search ok.. Sampai staff dia kenal jan...hahah Tak pernah pun ke butik, selalu WA je dengan Cik Mira yang baik tu...hehehe.


Haaaaa...panjang bebel di hari Rabu. Sepatutnya wordless wednesday.

Oklah...nak solat, nak balik...(balik ni nak cuci barang basah pula...). Nasib bapak Syahmi chef di rumah, so dialah yang masak...hehehehe. Jan masak simple je, dia masak main dish. Yessss.

Till then.. Assalamualaikum.