Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, September 8, 2015

September 2015

Assalamualaikum semua...

Perkembangan? Well memang makin berkembang, berat bertambah, muka bertambah bulat...hahaha... Nasiblah badan. Nak diet2, semuanya terkubur. Salahkan siapa? salahkan diri sendiri.... Makan banyak, kalori tak terbuang...so jadilah lemak tepu... Haihhhh.. tak boleh jadi ni, memang kena diet... kalau nak 2nd child, Jan memang kena kuruskan badan, kurangkan berat... Tapi tuhlah, umur pun makin meningkat, upaya dan tenaga pun dah kurang... Jaga anak sorang pun dah penat...hahahaha... Maka, sila berkahwin di usia muda jika dah sampai jodoh ya. Insya allah...

Syahmi? Jan try susu Enfagrow A+ Gentlease


3 minggu try, tapi tak konsisten bagi setiap hari.. tup tup dia allergic! timbul ruam2 macam campak. Jan dah risau, ingat memang demam campak...tapi jumpa Dr, dia ckp Allergic... arghhh lega...

So memang ruam2 satu badan..muka, kaki.... Syahmi syahmi.... punah harapan nak bagi Syahmi susu dengan DHA.. nampaknya akan still continue utk search susu lain pula.

Syahmi still tak tahu bercakap lagi... Tapi ada banyak progress lah dari dulu.. Dah pandai naik dan turun tangga, dah pandai makan sendiri, minum sendiri.. (tapi mak dia tetap suapkan - sebab Syahmi jenis tak makan banyak, so kena paksa makan), ada lah kadang2 dengar phonic lain... tapi dia tak merujuk pada sesiapa atau apa2.. Tapi dia tahu apa yang dia nak, dia akan ambil, berusaha ambil.. Kalau tak dapat, dia suruh kita ambil. Kalau salah, dia nangis, kalau betul barangnya, dia gembira... hahahaha.,... penat nak digest apa yang dia nak, sebab tak bercakap kan.... Kalau dia nak susu, dia cari botol dia...tak boleh buka cap tu, dia minta kita buka kan... Kalau count 1-5 dengan jari... so dia akan hi-5 kat palm kita bila dah sampai kiraan 5.

Apapun, Syahmi memang anak istimewa....And I am proud to have him.

Mama sayang Syahmi... ( rasa mcm Syahmi je sorang anak ku... hehehe...Takde rezeki nak 2nd child, umur pun dah meningkat...) hahaha

Ohhh, ada lagi beberapa menda yang baik untuk sharing is caring....

a) Skincare - Jan try ellfie skincare iaitu hasil usahasama yang terbaik dari 3 orang blogger yang jan minat iaitu Kak Filla Kak Elly & Peej. Jan try masa depa introduce the product..dari bulan Mac 2015... until now, dah beli 2nd time untuk loose product cleanser, loose item - toner dan 1 set lagi..

                                                       Kredit to : Kak Filla

Dari sudut Jan.. memanglah it is on individual hormone and skin kan... Tapi pada Jan, this is the right skincare for me.. Walaupun lambat proses nya takpe, sebab natural kan.. Ada juga user yang cepat nampak resultnya, tapi bagi Jan.. memang lambat sikit sebab kulit jan sensitif.. hehe. Pakai 2 minggu dah mengelupas, mengadu kat Kak Elly dalam WA.. dia suruh proceed... eventually, lama2 hilang dan kulit jadi sekata, kurang oily, pori mengecil dan jeragat pudar skit, wlupun muka sekarang belum flawless lagi dan gebu lagi...hehe. Yang paling jan suka adalah cleanser dan night cream! Terbaik!!!

Jan memang akan setia dengan produk ini.... Kipidap team Ellfie... Depa pun dah ada office sendiri... Kalau berminat, depa ada agen di seluruh negeri.... boleh gi blog Kak Filla dan sila cuba... Jan takde nak paksa... tapi it depends on individual lah kan... U know apa yang sesuai dengan skin sendiri. All the best

b) Manja Sireh by Fqya Signature

Jan suka produk ni... long lasting, wangi, segar, pekat... 1 botol pakai, nak dekat 3 bulan kot... Jan beli kat Ain 0134855562 atau IG @zunurainsalleh. Ain ni memang baik hati..seronok membeli dengan beliau...Sila lah try ek... Dan Irine ada buat entry produk baru company Manja Sireh ni iaitu ------ Terraskinz dan beliau pun memang pengguna Manja Sireh ni...Jan pun try beli dengan Ain gak... Baru lagi...so takde testimoni.
                                                                Kredit to : rztuah.blogspot.com

Oklah, sampai sini aja ek.. ada orang nak jumpa. Till then bubai. Assalamualaikum




1 comment: