Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, June 4, 2013

Muhammad Syahmi's Weekend

Assalamualaikum semua

Last weekend, kitaorang tried to get Syahmi out from the house, nak bawak gi jalan2 kat shopping complex. That is his first time outing. Before this, keluar juga tapi balik kampung, gi hospital, gi klinik..belum didedahkan pada shopping complex. Sebelum tu, ada gak bawak di keluar gi jenguk Manjaku Mall yang baru dibuka kat Melaka ni. Tapi jenguk kejap, pastu balik rumah. So kali ni nak try lama sket kuar. :D

Pagi Sabtu, eh belum keluar lagi. Tunggu dia bangun, pastu tidur balik, pastu bangun mandi, tidur balik..Penat nak tunggu bawak berjalan si Syahmi ni.. Kena bagi dia tidur dulu. baru dia kurang meragam. So, keluar ke Ayer Keroh dalam pukul 12pm gitu. Makan pun take-away Mcd dan makan dalam kete. Hehehe. Ok, meh kita keluar shopping sebab nak beli stok pampers dia. Kitaorang gi Melaka Mall, ada Family Store kat situ..dan harga pampers memang murah. Grab 3 packet sekali. Syahmi kita letak dalam stroller. Hehehe. Alhamdulillah baik je, atau maybe dia terkejut tgk orang ramainya dan bisingnya. Bawak pusing dalam Parkson yang senyap itu, dia gembira je..:P. Pastu balik rumah...
 
Jadi model walker @Manjaku




Hari Ahad pula, en.suami kata meh kita try gi Mydin MITC.. I is pening already, semua tempat bising2 abahnya nak bawak.. Hahaha, takpe lah kita follow je. Makan kat Foodcourt Mydin, Syahmi dok dalam stroller, mamai2x nak tido tapi bising kan kat foodcourt. Tido jap je. Masuk Mydin, abahnya dukung..amboi gembira nyeee. Menyengih2 bila orang dukung, bising lak tu. Mama Syahmi tak larat nak dukung, lenguh! hahaha.
Dah beli barang2 sket, meh balik rumah dulu..kita solat Zuhur. Lepas Asar, abahnya nak try gi Tesco lak.. ok, kita ikut je. :D. Dok cari troli yang ada tpt baby tuh, dah habis..Bila nak balik baru jumpa, test masuk Syahmi dalam tuh.. Ngantuk sgt dia, sampai tertido.. mama dan abah buatpe? Melegakan tekak kat SR. kikiki.
Kat Mydin

Kat Tesco

Dan malam tu, naya kat kami tak tido sebab Syahmi asyik resah nak tido.. Well, dia kan lemah semangat sket..Agaknye terkejut kot. Oklah, pengajaran, jgn kuar jalan2 banyak sangat ke? Hmm..

Oh, dah try bagi puree Heinz, ceh Syahmi taknak! alahhhh, nak suruh mama masak lah tuh (baru igt nak senang, hahaha. Dasar pemalas kan? ) Ish, tak baik tau mama ni! 

Oklah nanti kita try bubur lak ek Syahmi..xoxo

1 comment:

  1. nak duit lebih tak..? meyh dtg cni :) http://adorafiq.blogspot.com/2013/06/do-you-want-get-big-money.html

    ReplyDelete