Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, May 15, 2013

Cerita terkini

Assalamualaikum semua. Hello

Tu dia.. lama giler tak menulis dalam blog. Mcam kena tinggal je kan? Hahaha. Mungkin faktor bz, mungkin faktor masa, atau kemungkinan besar malas. atau tetiba lupa ada blog lah! hihihi.

Ok2x. Meh kita update secara pukal.

Sejak 2 Mei yang lepas, akhirnya Jan kembali ke Rembia menetap kembali bersama sang suami yang telah di PJJ kan selama 6 bulan.. hahaha. Kembali bersama2 Penyet, Itam, Oyen, Rio dan Epal. Fyi, hari pertama di rembia, Gumuk telah terlepas dari cage, dan telah meninggalkan Jan untuk selamanya.. R.I.P Gumuk! I love you!!! A good cat indeed walaupun diva. :(( sob2x

Dan Muhammad Syahmi secara rasminya telah dihantar ke pengasuh yang asyik tertunda2 untuk hantar, janji lepas pantang..sampailah budak tu dah 6 bulan baru hantar..Hahaha, of coz mencabar, sbab Syahmi dah kenal orang. Pastu bukanlah baby yang friendly, tak kenal dia tak nak dan akan mencebik lalu menangis lah...kiki. Tapi, alhamdulillah dimudahkan oleh Allah. Muhammad Syahmi is a good boy! Alhamdulillah, Jan boleh bekerja dengan aman dan sentosa.. :D.

Oleh sebab Syahmi ada kes dulu, nak bagi makan Jan kena berhati-hati dan lambat sket bagi dia makan. Dan semenjak usia dah 6 bulan ++, baru start bagi Nestum dalam susu dia. Suap belum lagi. Tengok mcm ok je penghadaman dia. Tidur pun lama sket bila malam. Hari ni, bagi kat pengasuh suruh dia try bagi lepas mandi, kita buat experiment sket. Hope Syahmi boleh tolerant dengan Nestum. Insya Allah. Bubur belum bagi lagi, baik puree atau lain2. Nak try one by one. Tapi dah beli puree Heinz yang botol kecik (mama kan bz! hahaha.) Dan dah beli buku resepi Nutrisi untuk baby dan blender baby bullet.. hahahah. Tu dia, gigih nak bagi Syahmi makan tau! Kikiki. Mama boleh!!! Doakan ye. 

Insya Allah, Sabtu ni.. Mak, kakak dan adik lelaki akan sampai di Malaysia setelah 2 minggu menunaikan umrah. Hasrat nak join, tapi ada si kecik ni..susah lak.

Bulan Rejab dah ni, tak lama lagi Bulan Ramadhan.. Tak sabarnye nak berpuasa. :D

Lastly, ni pic Muhammad Syahmi latest. Selalu upload kat IG je..(abaikan bantal tak tersarung itu ek. Ni pic masa 5 bulan dan 6 bulan)
Ni pic masa 5 bulan, baru nak demam, pastu seminggu demam, flu & batuk..turun berat dia

Ni early May, nak balik jenguk atok mak nak gi umrah..Syahmi dah 6mths 5days
 Ok.. itu sahaja buat masa ini.. Tata

1 comment:

  1. alalaalalalaaa... tomey nye syahmi.. bam bam gitu.. meh datang umah acik hai lorong namblas ek.. hewhewhewheww..

    ReplyDelete