Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, September 26, 2012

Update Kembangnya Diri



Firstly, nak ucapkan tahniah dan take care pada wanita yang cantik dan best blognya, Neena atas perkhabaran gembira. Congrats sis!

Hari ini adalah minggu ke-35 bagi Jan. Minggu depan dah 36weeks, orang kata dah full term. Dan next week ada check-up kat Klinik Kesihatan untuk jumpa Doktor dan scan kedudukan baby..selama ni, check up regularly kat Klinik desa je. Maknanya, Jan dah boleh bersalin bila2. Berdebar dalam hati, kat luar confident, lagi2 banyak membaca kisah bersalin rakan2 di blog.. kikiki. Berat badan makin bertambah, maknanya makin berisi dan comel sangat! Mampu ke nak turunkan 15kg!!! Ahahaha. Stretch mark dah banyak kat perut...eee, tak cantik dah perut ..hahaha (selama ni cantik ke, kak?) hahaha

Gerak baby, tak banyak sgt. Dan tak aktif. Ada masa2 je dia bergerak. Jan andaikan dia tido banyak...macam mama nya. Tapi kawan lak kata, time pregant kalau tak aktif, keluar nanti sure aktif...hahaha, bikin mama kurus yee baby!

Banyak lagi persiapan beg mama nya belum settle.Set bersalin pun taktahu nak beli yang mana.. Duit lak lambat nak masuk! Nyampah! :P Nak beli pun, teragak2...:(.. apapun, minggu ni dan minggu depan last ye untuk settle kan beg mama... beg baby dah settle dah. Jan agak lah, kalu ikutkan checklist tuh, memang dah settle dah beg baby. Kalau ada yg tertinggal? Ampun kan lah ek..

Jan? Masih boleh berjalan lagi, tapi keje Jan kan banyak duduk.. Nak gak rasa berjalan2, tapi kena slow2, berat ni rasa berat je..Tapi Jan tak manjakan sangat badan. Buat gak memberus toilet, basuh baju..buat sikit2, asalkan buat. Gagahkan diri. Kalau penat, stop kejap. Tuh yang kaki bengkak lah, berpeluh sakan.. Ada lagi sebulan ye!

Itu je kot perkembangan diri yang makin tembam dan comel ni...Lama tak bagitahu perkembangan kan?

Jan kerap blog walking je, blog kat side bar tu. Membaca kisah rakan2 dan kadang kala, bergelak dan ketawa sorang2, ada gak yang Jan bagi komen.. Anda semua lah santapan minda Jan hari2 tau! 

Bye.