Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, July 24, 2012

Yeah Pakai Uniform

Assalamualaikum semua.

Salam ramadhan hari ke-4 semua. Alhamdulillah masih berpuasa, cuma next month akan skip satu hari sebab ada ujian kali kedua mggt. Caiyok Jan! Yang penting puasa kali ini, Jan memang kena bersahur nasi dan berbuka pun nasi.. Ohhhh, tidak! hahaha. Kena lah buat mcm tuh, kang tak larat..Sian kat baby dalam perut kan.. 

Entering 26weeks esok. Hari ini juga Jan telah pakai uniform preggy..Hehehe. Mula-mula malu nak pakai, gara2 peyut pun bukanlah obvious sgt kan. TAPI, sebab semua baju Jan dah ketat dan show off peyut & dot2, lagilah Jan malu nak pakai.. I kan bangsa pemalu! hahahaha. Tudung pun, Jan nak pakai tudung bawal je. Labuh gitu.. kena beli lagi, murah je RM10.. hihihi. Kriteria baju pilihan kenalah labuh dan besar... hehe. Nak pakai maxi preggy belum terbuka hati sebab rasa mcm perempuan lak...HAHAHAHAHAHA.

Ok, next cerita pasal puasa. Hari 1 & 2 buka puasa & sahur kat umah mak.. HEAVEN! Sebab banyak layanan dan order2 makan kat mak dan kakak pun balik..Depa pun layan je..hehehe. Siap mak bekalkan lauk2 untuk sahur dan buka hari Isnin. So, hari isnin sahur & buka dengan lauk mak bagi... Tengkiu kakak & mak! Muahsss.. Minggu ni, buka & sahur kat umah MIL lak.. Jan tak order2 kat MIL dan takde lah layanan istimewa sgt sebab segan kot, lagipun MIL tak sihat sgt. So, apa yg beliau masak, Jan makan je. Yang pasti adalah lah kot lauk kegemaran en.suami nanti.. Tapi beliau pun jarang mintak2 sebab takmau susahkan mak dia. :D

Cuma semalam ada tambahan lauk, iaitu sambal tumis ikan bilis & kentang.. Jan dah tak larat semalam, pening lak. So dah siapkan masak nasi, panas lauk, siapkan bahan2 utk sambal..Untuk masak sambal, Jan suruh en.suami. Alhamdulillah, kenyang buka semalam dan sahur pagi ni.. Nasib baik terjaga 5.15am pagi ni, sempat sahur untuk kami...Lepas subuh, semua pengsan...hahahaha, so thumb print lambat lah hari ni..hehehe.

Next baby's things, cerita pasal perkembangan baby. Bila dah 6mths ni, nurse & kawan2 tanya "dah rasa baby gerak2".. Hehehe, klaka sebab Jan taktahu tak kata ape, Jan akan kata "Belum lagi" tapi mungkin jugak Jan taktahu nak bezakan samada itu dikatakan movement baby ke, angin ke, lapar ke. Kan, klaka tuh. Nurse ckp movement tuh kita rasa geli2, hmmm so far takde pun geli2.. kiki.

Barang baby..Semuanya Jan tak beli dan siapkan lagi...Boleh tak? Hahaha, haruslah kena ukur budget dan dompet dulu kan.. Kena start beli kot sikit2 sekarang.. Dah 6mths ++ ni, ada lagi lebih kurang 4mths je. Tapi Jan dah download checklist kat kina untuk jadi panduan. Maybe boleh follow lah. Oh, ye.. Adik ipar (isteri adik Jan) dah selamat melahirkan baby boy kat KPJ Ampang last week Selasa. 2.5kg secara c-sec. Jumaat lepas gi tgk baby dia, hensem boy! Muka baby cantik sangat... Muhammad Zulqarnain bin Mohd Hafiz. 

Oklah, panjang lebar kan cerita. hehe. Till we meet again.

p/s : Dah masuk 6mths, Jan merengek2 kat en.suami sebab semua baju & suar tak muat gara2 peningkatan berat melampau..Hahaha. So, alhamdulillah en.suami layan rengekan..Hehehe. Dapatlah 3 blaus, 2 suar preggy utk keje, 1 suar dok rumah, 2 pasang jubah. Kikiki.. tapi jan rasa, nak gi beli lagi bulan ni...wakakaka. Beli kat AEON je, murah kan Scarlett (mampu milik). kikiki.

No comments:

Post a Comment