Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, February 1, 2012

Haruskah?

Assalamualaikum semua.


Note : for the Information, Jan ni bukan seorang yang baik dulu2.. Memang menyesal dan memang menyesal sangat sangat.. Cuba menjadi yang lebih baik.


Sejak berkahwin ini, Jan selalu teringat kembali kenangan-kenangan silam, dosa2 lalu dan perkara yang paling rasa menyesal dulu2.. Masa nak tidur, tiba-tiba boleh teringat pasal dosa-dosa.. masa bercakap dengan suami, tiba-tiba kenangan lalu bersama ex boleh muncul..ishhhh,  memang tak patut pun ingat!!!! Bila baca artikel keislaman, ada part pasal couple is haram, terus teringat pada kisah silam.. Ya Allah!!! Setiap kali terjadi perkara macam tu, Jan cepat2 istighfar dan fokus fikiran pada suami tercinta, lelaki yang menerima Jan seadanya dan sayang pada Jan walaupun kisah lalu Jan sangat tak baik.. Indeed he is a good man...(tetiba lagu Anuar Zain "Lelaki Ini" terdengar di corong telinga)


Kenapa perkara ini selalu mengganggu fikiran?
Perlukah bersuara pada suami?
Solat taubat perlu dilakukan...


Ya, Allah bantulah hambamu ini ke jalan Mu. Amin



No comments:

Post a Comment