Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, February 22, 2012

Wordless Wednesday? Nopeeee





Assalamualaikum semua


Yessss! I am so happy and bless for next week i am free from jawatan "pemangku" kerja-kerja bila tuan tanahnya akan pulang minggu depan.


So, segala kerja-kerja dan amanah yang tertangguh bolehlah dilaksanakan dengan baik semula. Ceh, macamlah hebat sangat ko buat keje! hahahaha.


Tapi dengar gossip2 yang mengatakan I will be the best choice to replace tuan tanah later on, sebab tuan tanah di offer ke bahagian lain...Aiyooooo!!


Tetiba rasa sedih lak bila kerja pemangku jadi real! uwaa
Tapi, yang penting I really need this picture to be positive


Ehh...Kata, wordless wednesday..hampeh lah


Oh, congrats to Pn Renee yang telah selamat ber ijab kabul bersama suami tersayang. dan sekarang berhoneymadu di Bali..wow, nak Renee Jr lah..huhu. And another congrats to Mummy RR  yang dah buat full time sebagai WP dan ann akan bukak booth di Shah Alam.



          Sila cari ---------->Ann Magnifique Planner (L03,near to SACC cafe)

So, apa lagi..sila serbu & booking Ann. Sebab beliau memang kreatif & awesome!

Ok, till then bubai all.

Wednesday, February 1, 2012

Haruskah?

Assalamualaikum semua.


Note : for the Information, Jan ni bukan seorang yang baik dulu2.. Memang menyesal dan memang menyesal sangat sangat.. Cuba menjadi yang lebih baik.


Sejak berkahwin ini, Jan selalu teringat kembali kenangan-kenangan silam, dosa2 lalu dan perkara yang paling rasa menyesal dulu2.. Masa nak tidur, tiba-tiba boleh teringat pasal dosa-dosa.. masa bercakap dengan suami, tiba-tiba kenangan lalu bersama ex boleh muncul..ishhhh,  memang tak patut pun ingat!!!! Bila baca artikel keislaman, ada part pasal couple is haram, terus teringat pada kisah silam.. Ya Allah!!! Setiap kali terjadi perkara macam tu, Jan cepat2 istighfar dan fokus fikiran pada suami tercinta, lelaki yang menerima Jan seadanya dan sayang pada Jan walaupun kisah lalu Jan sangat tak baik.. Indeed he is a good man...(tetiba lagu Anuar Zain "Lelaki Ini" terdengar di corong telinga)


Kenapa perkara ini selalu mengganggu fikiran?
Perlukah bersuara pada suami?
Solat taubat perlu dilakukan...


Ya, Allah bantulah hambamu ini ke jalan Mu. Amin