Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, January 31, 2012

Misi Bermula

Salam semua.


Yes, esok bermula lah misi memenuhi azam tahun baru.. Yang manakah?


Adalahhhhhhhh... hehe. 


Hari ni last day in January, hope the following months will be great!


Ok, short entry..bubai, mau balik lah..
























Terimalah picture tak seberapa ni & gedik tuan tanah..Hahaha..Layan lah ek. Bukan selalu pun!!!! :P





Sunday, January 29, 2012

My Sunday

Assalamualaikum semua


Yes, i know..lama sangat menyepi kan. Well, been quite buzy this January - Mac 2012 because I have to take over my boss's task, she is on maternity leave. Yup, siapa lagi orang kepercayaan beliau! Me, lah the one who is very "rajin". Kikiki.


So, bercerita tentang khabar gembira adalah my BFF Ida is pregnant!!! After 2 times miscarriage and they have been married abt 4 years kot. Alhamdulillah, rezeki. Dan yang nak terasa nya adalah, Ida ni dah almost 5 months!!! Wuarghhh, terlambat kereta api!!! But, takpe.. I know that she is afraid to munculkan awal like the previous pregnancy..So bila dah kuat dan kukuh baby, barulah she let others know. Take care my friend!


Oh, entry ni nak bercerita pasal My Sunday. Sila view the pictures je lah..:P


Morning - Begins with Nescafe & Anlene with En. Suami

Breakfast Our meal - Bihun Singapore Campur2 & Sempoi
En. suami works TODAY! I am left alone with my cats..Sigh, lonely :((

Petang - To buy barang dapur yang dah habis & kering..hehe

Night - AJL 26 you all !!! wpun Anuar Zain takde..hukhuk
                                               Esok? 
Ini term biasa..bila Isnin menjelma...kiki

Positive sangat! hahaha
p/s : tg en. google for all the images.


Sekian...

Wednesday, January 4, 2012

Year 2012

Assalamualaikum Semua...


Sebelum tu, baca lah blog Pn Kina ini blog peribadi Kina.. Suka mengikuti persiapan wedding beliau di Wedding Kina dan baru2 ni Kina dikhabarkan bakal menjadi M2B tahun ni..bahagia kan Kina..Congrats dear..


First nak ucapkan Selamat Tahun Baru 2012. Moga tahun ini adalah lebih baik dari tahun sebelumnya.


Sebelum kita bercerita pasal azam2 tahun baru, meh cerita kisah lama 2011. Cuti panjang pada 25 Dec - 27 Dec, berada di Johor Bahru & Kota Singa. 


Menjenguk kota singa yang dah lama tak jenguk. last time pergi masa kecil dulu..see how long it was! Amused with the buildings and the hygiene, susahnya nak nampak sampah merata2 even di kedai makan..Erm, something yang Malaysia tiada. Christmas di S'pore khabarnya meriah dan banyak lampu-lampu yang cantik. Tapi, of course lah main purpose to S'pore bukan nak sambut Christmas yee. Kami gi Spore hari Isnin, 26th Dec. Pagi2 dah masuk Spore, time 10am manalah ramai lagi kereta menjalar di imigresen dan spore.. Venue kami adalah seperti berikut. Sila enjoy ur eyes..(malas nak type)
haa, nampak kan "Mustafa Centre"


shopping dari dalam kereta..ramai sgt manusia



Membeli? Of coz lah.. Perfume sgt murah lah. Kalau kat Msia, Rm130..kat Spore baru RM70..giler babas kan? Hehehe..jakun memang mcm tuh. Sempat rembat satu perfume utk encik suami's anniversary gift. Dan semestinya ada utk diri sendiri jugak..hehe.


Tak sempat menjalar kat shopping mall kat Orchard Street sebab ramai gile. Next trip nak menjelajah USS lak. Wait for me, Singapore...


Then, on 27 Dec..merayap di JJ Tebrau jap. Kemudian, petang pergi ke Johor Premium Outlet, melihat2 dan berjalan2 di sana..Memang besar tempatnya, banyak butik2 yang high-end dan ada juga mampu dimiliki (konon). Price, according to my brother..yes, it is cheaper here. Tapi sayang kot, brand mcm Fossil beg ratus2 Rm400 ke atas tak disusun atas rak, bertindih2 jek..Nak beli pun tak semangat. Pengunjung2 ni campak2 je, eh macam beg tu Rm10 je..Maybe sebab tu, butik Coach kena beratur nak masuk. Supaya produk mereka tersusun & cantik je..Masuklah butik Burberry, my sister suka dengan one of bags, check the price...Ya Allah, RM5k ok!!!! Sekian, letakkan semula yeee.. Sapa yang nak bershopping ok je kot. Nak survey mcm kami pun ok, wpun, my sister rembat satu kasut Clark!! hahaha. 


So, feast ur eyes again readers..(nak beli, tak mampu pun ..:(() 





Cantik kan...see, ada escalator
Azam tahun baru adalah :
a) Menyiapkan tembok rumah, baiki atap bocor
b) Membina banglo anak2 bulus
c) Membuat pintu grill
d) Tukar pintu toilet kepada folding door
e) Beli sofa 
f) Beli 2 helai carpet
g) Betulkan apa2 yg patut di rumah & cantikkan rumah!
h) langsir baru? Maybe
i) Kuruskan badan 
j) Dan insya Allah, 2012 berniat utk menjadi seorang ibu..(eceh2x..insya Allah)
k) Menjadi insan yang lebih baik, bersih hati, positive thinker dan berhajat utk menutup aurat dengan lebih baik..Doa kan saya!

Moga apa yang dihajati akan tercapai hendaknya 2012 ini..Amin