Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, December 20, 2011

Program Di Waktu Lapang

Assalamualaikum semuaaaaaa... 

ade ke yg nak jawab salam ni, sebab takde pengunjung pun masuk. Ni kan blog suka2...hehehe

Ok2x, mengaku..dah berkurun lama tak hupdate blog carca marba ni. Ampunn. Selalu teringat kat blog, tapi tak lah terbuka hati nak menulis. Atau, time ada idea mencurah2 bukak blog idea ilang...mcmana??? Memang sah tak boleh jadi penulis novel, pastu novel diadaptasi seterusnya Aaron Aziz yang berlakon!!!! Wah2x, verangan nampak!!! hahahaha

Ok, meh kita cite secara pukal & pendek2x. (tidak mengikut kronologi tarikh)

a) Ombak Rindu - belum sempat menonton. En.suami kata, tggu je kat astro first. Dia bagi green light untk subscribe. Alasan : tak mau teman I gi wayang tgk cite melayu...Sighhh, takpe2x boleh di tolak ansur. 

b) Anak Buah - yesss, adik ipar dah 2 bulan preggy! yess, cant wait for the kelahiran first anak buah in both families!! Sure banyak present dan gift dari uncle & aunties yg baik atie..haha

c) Jalan-Jalan Cari Makan - Hari tuh, saje kakak ajak gi family gathering makan2 dan jalan2 bulan lepas. So, first pergi Dinner di Istana Bambu. Prediction : Bolehlah, the food, the place, dapat dok dalam pondok, makan bersila. Haruslah tak boleh makan banyak kan? hehe. The daging goreng rangup memang best! Teh Tarik pun ok. Lauk2 lain semua biasa saje. Then, esoknya pergi ke Subang Parade. Mengorder dari Nurhuda (kawan FB) RV cupcake and rainbow cupcake...Yummmiee, memang best! Bila turun KL, memang akan order dari Huda ni
The rainbow cupcake..

The RV, always my fav

Pastu gi makan kat Penang Nyonya. Best cantonese kuey teow!! 
Yummiee

The Menubook - abaikan tgn si adik itu
d) Penang Road Trip - akhirnya, keretaku berjaya meredah jalan highway ke Pulau Pinang, dengan diri yang buta jalan ni..GPS memang membantu. Ada ke rumah kakak pun lupa nak tuju! Padahal selalu jek datang sana! haha. Ke Pulau Pinang - Ke Feringgi - Ke Alor Setar, Pekan Rabu. Oh, kami bawak mak Jan sekali...:D Kenapa ke Penang, en.suami bertanya. Bila dah balik ke Melaka, baru Jan bagitahu sebab nak bawak jalan2 sempena bday on 13dec..hehehe. Mcm last year, bawak dia gi Langkawi. Ehem2x, bawak bukan bermakna I support ek..hahaha. Timbang tara, sama bahagian agihannya..hahahaha. Eh, kira romantik lah tuh. 

e) Birthday En. Suami - On 13 Dec, 12.00am Jan nak siap2 sembunyi dengan pinggan di mana, ada one slice cake Indulgent dan Lilin yang dinyalakan. Sebab en.suami balik keje time2 macam ni setiap hari bekerja. Semua kucing2 Jan, menghadap jan nak kacau the lilin & cake!!! Ishhh...Time dia masuk je rumah dengan bagi salam (biasanya time ni, dah lena dalam bilik..so dia tak expect Jan pun)...Tadaaaaaaaaa, Jan kuar dari tempat persembunyian dan nyanyi kat dia.. Terkejut giler dia & of coz lah terharu.. Romantik tak???? hahahahaha. Sungguh lah itu perkara yang romantik penah dilakukan oleh orang yang tak romantik ni!!! Susah tau!
Pastu bila dia masuk bilik, tgk2 ada hadiah atas katil..Pun dia tak sangka!
                                                   
                                                      A card & A book
Buku untuk tambah ilmu kami berdua share. hehe
Oh, i even mintak cuti on 12-13/12, sebab nak meraikan en.suami. On 13/12, without his knowing..Jan masak!!! hahahaha, memang dahsyat lah kan masak lauk murahan je pun, lagi2 memang susah nak tgk Jan masak. Prefer makan luar atau tapau atau makan roti. Jimat. hehehe. Sorilah, ni memang surrender bab masak dari dulu. Oklah, lauk2 yang dimasak untuk dinner birthday boy (yang bekerja juga di malam hari kejadian) adalah Nasi, ayam goreng kunyit,  sambal ikan bilis, sayur sawi campur udang serta cendawan & sup suhun + pucuk + telur. Dan dah kata, lauk simple..takde lauk kebesaran pun! Tapi en. suami terharu & tak sangka Jan masak..dan makan banyak! Alhamdulillah. sebenarnya paksa dia habiskan, takpe dia rela! hahahaha

Ermmm..rasanya mcm dah habis cerita pukal ni. Takpe, nanti next entry yang tak tahu bila akan menyusul...hahaha

Till then, bubai



2 comments:

  1. jan... lapa. nak makan kek. pastu nak makan nasik + lauk simple tapi sedap tuu....

    ReplyDelete
  2. wah3x akak Hai ni...hehehe. Meh2 datang bawak lauk datang umah..kikiki

    ReplyDelete