Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, November 21, 2011

Kenduri Kahwin

Assalamualaikum Semua..


Semalam 20.11.2011...haaa, cantik kan tarikh? Selain 11.11.11...hehe. Of coz, ramailah mengakhiri zaman solo pada tarikh tersebut kan? Nape ek? Senang nak hingat anniversary kot? hehehehe.


Takpelah, moga semuanya dirahmatiNya dan bahagia hingga ke hujung nyawa. Aminnn.


And not forgetting, my dear Cousin (anak kepada adik Abah), Husna dear...She had her nikah day on Friday..Obviously I cannot attend. And the majlis persandingan di MBSA where  Mummy RR, Cik Puan Ann hosted her majlis too. And, the theme colour pun sama, Turquoise & White..huhu. Maybe fav colour Husna kot. It was two side of family punya majlis. Paham tak? Majlis dua pihak...diaorang join buat 1 majlis lelaki & perempuan..Jimat kot? sebab jemputan dia 400 orang jek!!!!


Bercerita tentang majlis Husna, semua ok. Cuma makanan mcm tak berapa sgt dan sikit sgt lauknya (pak andak, budget ek? ...hehehe). Sedara mara dekat dapat nasi tapau dan souvenir. Mehlah layan pictures..(taken by cheap handphone maa
centerpiece

arch
one of the kayu2 semasa walkway

pelamin

raja sehari

nak jalan dah raja sehari

souvenir

isi dalam goodies

whole walk way

last, pengantih close up
A simple wedding, banyak yang Husna buat sendiri rasanya...termasuklah the arch..ada pic2 yang tergantung2 kat arch tuh..tak sempat snap...huhu.


Tahniah pada pengantin, Husna & Husband.. Moga bahagia dan dikurniakan zuriat soleh & solehah...Amin


pic of me? biasa lah, low profile...Memang lupa nak mengambil pic sndiri..huk2x

Tuesday, November 15, 2011

Bakal Anak

Assalamualaikum & Hie semua..


Tajuk gempaq tak? Hahaha


Dalam sayu dan sedih gak hati ni, ada lah jugak terselit gembira..sebab Jan bakal dapat 'anak bbuah' dari adik yang baru kawin hari tuh.. Alhamdulillah, rezeki depa sangat awal... Baru 3 minggu kawen, Allah memberikan rezeki awal pada mereka berdua..Tahniah, tapi doktor kata masih awal lagi..So, my SIL tu kena lah jaga diri.. Antara simptom2 "berisi" adalah kencing kotor & sembelit, itu antara simptom yang SIL kena seminggu lepas kawen, sampailah majlis katrumah kami.. 


Patutlah kakak ipar Jan (abang suami), pun ada simptom mcm tuh, dan one of my friend jugak. Jan tak tahu itu simptom nye..huhuhu. Patutlah Jan takde pun kena kencing kotor, hahahaha tak berisi rupanya...kakakaka.


Yes, I am happy for both of them, so lucky baru kawen dah berisi..:((.. Yet, inside I am a bit sedih lah, dan terasa..Kalau dulu, kakak ipar yang pregnant dulu pun Jan menangis beria..Ini kan pulak, adik Jan sendiri...huhuu..


Hope I am so strong...Takpelah, Jan akan dapat anak buah! (dan of coz, bnyklah soalan2 maut dari sanak saudara pada Jan nanti..) I will deal them with a smile, tapi dalam makan hati..arghhhhhh


Here is the bakal F2B & M2B masa majlis di rumah 12 Nov lepas...Layannnn
Pelamin di luar rumah

F2B & M2B

Kami seisi keluarga
Ok...bubai

Wednesday, November 2, 2011

Adik Ipar Baru

Assalamualaikum & Hello Semua.


Jeng2x, best tak tajuk entry ni? hehehe.
On 29th Oct lalu, perkahwinan my little brother (not so little anymore, suami orang dah!) di Mutiara Rini, JB. Pernikahan berlangsung di rumah pengantin perempuan, diikuti dengan malam berinai dan bersanding esoknya (ahad)


Kami duduk di Homestay kat Mutiara Rini. Ada 2 buah rumah teres dan 1 rumah banglo untuk seluruh pihak keluarga & sedara mara dari belah Muar & Tampin. Alhamdulillah, homestay yang kami duduk, sangat selesa dan cantik serta bersih!


Dengan sekali lafaz, adik dah jadi suami orang wpun banyak giler dugaan sebelum nak menikah..hahahaha. 
dah selesai bergelar suami
Malam berinai pula berwarna biru.

Bersanding? Lupa nak amik pic sebab semua pic dalam kamera canon adik..hehe. takpe, nanti show u guys later ek.


Selamat Pengantin Baru kepada adikku, Mohd Hafiz & isteri, Sharina..Semoga sentiasa dilimpahi rezeki dan zuriat yang ramai. Pesanan penaja, banyak2 bertolak ansur dan bersabar, tolong menolong antara satu sama lain, ya!


Suka I dapat adik ipar yang pandai masak segalanya dan DIY! Marvellesssss (sbb SIL aka I, memang hampeh!) hahaha


Bye2x