Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, October 17, 2011

Petang Hari Isnin

Assalamualaikum semua & hie




Di petang mcm ni, tiba2 hujan membasahi bumi Melaka, diiringi dengan kilat, guruh dan angin, bagus gak takyah siram pokok balik nanti..tapi makin gemuk lah lalang&rumput kat rumah..Erkk!..menakutkan bunyi guruh ni! Tapi still online & ber blog, huhu. Takde kaitan kan? hehe.


Esok pagi2 dah kena daftar diri kat hotel di Melaka, mewakilkan CEO yang tak dapat join.. Perghh, mewakilkan CEO, bunyi gempaq kan Jan. Tapi Jan orang2 biasa je..kuli capuk! Sure takde orang lain nak hantar tuh..hehehe. Lgipun, dipilih oleh Puan KJ (ketua jabatan) di sini..So, kita redha & ikhlas men"join"kan diri kat sana esok pagi...Makan freee kan! hehehe


Pastu rabu - khamis, akan meninggalkan en.suami sorang2 di rumah ditemani oleh anak2 bulus terchinta..huhuu...Kena gi bertugas di UPM pulak.. 


Bz tak schedule? (ahhh, perasan!)


alah, biasa je ni..takat meeting, takat gi UPM..apa lah sangat. Boleh dibilang, 4 bulan adalah 2 kali pergi...arahan namanya. Kot hari-hari gi meeting, kan naya kan? bosan lah pulak kan...hehehehe. Taklah mcm BFF I, Man (hahaha, suka2 panggil BFF) hari2 outstation, hari2 meeting, tgk muka dia pun serabut jek manjang. Bila dia tak serabut? Bila dah lepas waktu kije, baru lah berani nak tegur bukan2 ngan dia..bergurau senda..kikiki. Well, man...tuhlah natijahnya bila dah naik pangkat & gaji bertambah RM1k lagi...hahahaha, rilek ek Man..I sokong u dari belakang je! huhuhu


p/s : Jenguklah Liyana punya hobi terbaru, memang berseni & rajin M2B, Pn liyana ni..hehehe. I pun sokong u dari belakang ek dear! hehe


Ok, sekian.



Friday, October 14, 2011

Semporna = Sempurna ? Ok tidak

Firstly, maaflah lama gile tak mengupdate kat blog ini. Tiba-tiba lupa pulak..hahaha. Asik terjah & jengah blog kawan2 yang telah di bookmark! hehehe


Ok, meh lah kita mulakan sesi bercerita.


On 4hb-5hb Okt, dapat MC sebab demam, batuk & kepala berat sangat.. Yes!!! Boleh berehat! hahaha. Dan bila MC, maka ada lah gossip dan khabar angin kata diriku ini "berisi"! hehehe. itu adalah gossiping belaka! Dan tetiba, dapat call dari Ketua Jabatan, suh budak sakit ni pergi Semporna, Sabah pada hari Jumaat, flight pkul 720am dari LCCT..Of coz lah dari Melaka-LCCT kena bertolak dalam pkul 4am!!!!! Dalam mamai lepas makan ubat, terpaksa lah bersetuju apabila semua menolak! Isshhh, baik sgt kan orang sakit ni...Kikiki. Sebenarnya, sian kat KJ yg mcm berharap sgt Jan dapat pegi. tambahan lagi Timb. Pengarah  pun nak Jan pegi sgt! Ushhhhh, terpaksa lah dalam keadaan paksa rela! takpe, ikhlas2x!


Naik flight ke Semporna, kena turun kat Tawau Airport mengambil masa lebih kurang 2 jam lebih. Perjalanan dari tawau ke semporna lak, 1 jam lebih. Nasib semua kos ditanggung, Jan pegi bawak diri jek! hahaha. Tak penah gi Semporna atau Tawau, pegi Kota Kinabalu je penah.


Memang ngantuk giler dan memang panjang perjalanan. Sampai kat Semporna, hotel budget jek pun...takde maknanya hotel seafest! Sebab ramai pergi kan..(budget sangat!) hahaha.
sampai bilik, semua dok kepenatan & zzzzzzzzzzzz. 
Kan, kata budget! takpenah dengar kan? haha
Oleh kerana, waktu malam cepat di Sabah, makan malam pukul van bawak kami semua pukul 7pm lah lebih kurang. 


Kronologi Makan-Makan Di Semporna :
Makan Thari (lepas touch down) = area airport tawau, Sup Payau (aka Rusa). Takde nak makan rusa! order nasi goreng kampung, lambat tapi bolehlah (sebab lapar kot) - Free aka Supported


Makan Malam Hari Pertama (Jumaat) = fail! lambat! (maybe salah kedai) - Free aka Supported
Breakfast Hari Sabtu = Nasi Goreng Ayam (lambat gak! tapi nasi tuh dia sepinggan penuh! habih diet) - Free aka Supported
Makan Malam Hari Sabtu = Dragon Inn, dekat ngan Seafest Hotel. Ni bayar sendiri ek...Lambat gak. Makan so-so..tiba2 teringat2 ikan bakar kat Melaka, secara tiba2. Gigih berjalan bersama kawan2 kerana makan makan something yg lain. Hujan lak tetiba nak balik, terpaksa amik teksi sapu (rm1 orang). dan rupanya memang banyak teksi sapu
Ni chalet floating nye. Restaurant kat belah kanan.
Breakfast Hari Ahad = Still kedai yang sama. Kali ni amik Nasi Goreng Kampung (lupa diri yang batuk, lalu order makanan pedas! serve me rite!) Malam tu, takleh tido sebab batuk. Sib tak kacau roomate tido..hehe
Makan Malam Hari Ahad = Kontraktor bagi makan nasi ayam (style semporna) & pau. Dua-dua Jan belasah tanpa rasa bersalah! (uwaaaaa)
Lunch Hari Isnin = Supported, nasi putih+ayam kari+telur masin 
Dinner Hari Isnin = Restaurant kat Kg Tampi-Tampi (salah satu set penggambaran Filem Duyung). Kat sini lah makan yang boleh diterima tekak! tapi still lambat. hehehe
Salah satu meal yg ada.
Akibat makan kat Tampi-tampi ni, malam tu Jan batuk2, muntah2 & CB!!! Hasilnya, bangun pagi dengan perut kelaparan. Walaupun member semua tak sentuh breakfast our last day, sebab tak sedap & tak lalu. Jan habih!!! hehehe. Lapar! wpun tak sedap Soto Ayam yang penuh dengan soohon kasar2, nasi impit 2 ketul tuh!


Dan thari kami makan di Ayamas, Tawau sambil shopping ikan bilis for the last time sebelum naik flight. In flight, company dah orderkan pre-order meal, iaitu Nasi Kari Hijau/Nasi Lemak..alhamdulillah, kenyang lah


Sampai Melaka pukul 3am (hari rabu)...Penattttttttttttttttttttttt.


Kesimpulannya, makanan memang out lah dari selera diri sendiri, tapi lapar punya pasal, belasah! Dan sangat lambat servis & sangat mahal, maybe mereka tahu kami orang luar, maka ditekannya harga. Mcm breakfast last day tu, order 2 soto ayam, 1 mee goreng (kosong & kaler kicap) dan 1 nasi pattaya (yg mana member sentuh sikit je, memang out) plus air2 = RM24!!!!! WTH!!!


So sorry lah klu ada orang2 sabahan yang baca blog ni..Ini cuma pandangan peribadi Jan. hehe. jangan marah.


wahhhhh, panjang entry kali ini, kan? Hahaha, selesai gak korang baca ek.


Nah pic tuan empunya tanah yang dah tembam di Semporna akibat makan tanpa rasa bersalah
Oh tidakkk, lihatlah ketembaman ku.uwaaa

haaa, Dr SMS pun datang tau! tapi TerLelap masa menteri berucap, kantoi SMS! hahaha
Sekian, saya yang melaporkan.. hehe