Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, August 18, 2011

Rutin Semalam

Assalamualaikum semua.


Salam ramadhan hari ke-18. Aii, kejap jer kan masa berlalu..Antra sedar atau tidak, masa akan sentiasa meninggalkan kita. 
Oh lupa nak berkongsi satu cerita gumbira, my bff Ida alhamdulillah tengah beroleh rezeki dari  Allah dah masuk 5weeks. I am so happy for her. Permata hati yang lama dinanti, selama hampir 4 tahun rasanya..Dan this ramadhan, Allah granted her prayers. Syukur... 



Opsiee, dah terpesong dari tajuk entry. kikiki. Ok, nak cerita rutin Jan semalam.
Ehemmm..meh kita mula!


Pagi 
of coz gi keje lah sampai petang.
Petang
 - sampai rumah 6.30pm (gitu lah setiap hari yee, paling awal pun 615pm)..
 - letak beg & beg plastik (berisi telur & kobis) yang dibeli thari..Tukar baju biasa. 
 - keluarkan menu yang nak masak. Oleh kerana, en.suami request western iaitu Burger 
            
- Guna instant Ayamas, tapi sila lah guna Ramly sebab lagi best! ni kes nak try test.
- pastu Jan siapkan goreng drummet & kentang yang dihiris untuk buat french fries.
           
- pastu kobis hiris halus2 bersama tomato --rendam dengan air garam sat.
- oh by this time, semua anak bulus dok melepak atas lantai, berposing tgk Jan 
  terkinja sorang2 kat dapur. Sorang, sebab en.suami tak balik sama, dia balik 
  lambat sket.  (p/s : Jan ni buat keje lambat sket, maklumlah tak pandai masak..)
- sambil2 tggu burger digoreng & drummet masak, kita gi basuh baju dulu!


Apabila semua dah siap, en.suami pun sampai lebih kurang pukul 7pm. Dia tolong siapkan roti burger dan buat benjo sekali..Yippieee, alhamdulillah, rajin ye cik abang ni..hik3x! 


Jan abihkan membasuh (guna machine). Dah berbuka semua, sidai baju & mandi...
Last sekali....mengadap Yang Satu.


Dan tido pukul 11.00pm, selepas tgk CSI : Miami...hukhuk. Time ni en.suami belum balik keje malam lagi..
Itu je rutin semalam. eh, semalam je ke? setiap hari bekerja...macam ni la..


sekian

2 comments: