Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, August 16, 2011

Kisah Wardina

Assalamualaikum semua.


Sebenarnya dah tertinggal train sgt Jan ni...I think semua orang dah LIKE dan dah baca, even dah letak dalam blog. Mcm Pn Nana, thanks to her. Jan baru tahu adanya video ini..Terus ke FB wardina utk lihat response dari orang ramai. Dan terus terdetik untuk membuat posting untuk video ni.


Oh, my. Jan taktahu nak cakap apa. Sedih & terharu, rasa kecilnya diri in berbanding perubahan yang dilakukan oleh Wardina..begitulah Allah nak memberikan hidayah pada orang2 yang terpilih! Sangat suka doa yang Wardina amalkan dalam video itu.


"Rabana la tu zi'k kulu bana ba’dais hadaitana wahab lana mil ladun karoh mah innaka antau wahab."


SubhaAllah..sangat cemburu dengan mereka. Bukan senang nak dapat hidayah & petunjuk dari Allah. Betul juga kata Wardina, "bukanlah baik sgt,tapi berubah lebih baik dari dulu".


Sama-sama lah kita berubah menjadi lebih baik dari sebelumnya. 


Harap Jan juga boleh berubah, insya Allah. Dan memang mahu berubah menjadi muslimah solehah. Doa kan lah, ya. Memang dugaan banyak untuk kita membuat perubahan. Jom kita mendengar & menghayati perubahan Wardina. Saling ingat mengingati..


Islam is the ONLY way of LIFE.

3 comments:

  1. terharu kn? semoga kita sama2 jadi muslimah yg lebih baik...insyaAllah...

    amin :)

    ReplyDelete
  2. sama2 muhasabah diri agar ley jadi lebih baik..:)

    ReplyDelete
  3. nana : memang seyes terharu...insya allah
    aty : sama-sama lah kita yek..

    ReplyDelete