Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, August 8, 2011

Hujung Minggu

Assalamualaikum semua


salam ramadhan ke-8 hari ini.. Meh kita cite, apakah yang dibuat di hujung minggu..Oleh kerana en.suami bekerja sabtu & ahad, balik rumah pun dah nak buka..Malas melanda diri. Maka, 
Menonton TV/movie di lappy adalah aktiviti
Tahu tak, favourite rancangan TV bila buka TV?
Merlin S1 & s2 tengah marathon kat TV..hehe
Ni pun dah habis semalam, dah lama tahu JUARA..tapi syok tgk  masakan
 Jgn lak fikir 24hrs di TV tau..Keje umah kenalah buat dulu, baru leh berjimba2..huhu


Chronology hari Jumat 
buka puasa di Sudaibah, sebab tetiba ada orang nak makan nasi kandar 


Hari sabtu
Lipat baju & Basuh baju - pakai mesin lah..hehe
Memandi kan LIMA ekor kucing, memang penat & very challenging..Hampir 2 jam lebih gak lah!
Dah siap mandi, barulah leh lepak buat aktiviti kat atas...hehehe, sambil melayan kucing2.
En.suami tepon, tanya nak beli ape? Jan ckp, beli lah apa abang nak makan..
Maka, buka nasi ayam made in pasar ramadhan..hehehe. 
Malam, en.suami kuar gi Tesco..Jan? Tak teman sebab ngantuk..Gile kentang memang ngantuk, pukul 9am dah zzzzzz, langsung tak sedar ape..sedar2, kena bangun siapkan sahur..hehehe


Hari Ahad
Sapu umah & kemas sket dapur, sikit jek pun...hehe. Dah kata, malas kan..Dok kena tinggal sorang lagi..huhu
Layan movie jap kat laptop..
Pastu layan tv
Pastu petang gi umah in-law berbuka dengan depa.
MIL bungkus kan makanan banyak untuk sahur..hukhukhuk..


Hari Isnin???
Hari ni rasa nak masak..hehehe
Basuh baju & lipat baju.. Basuh 2 hari sekali je. Maklumlah sidai baju kat dalam umah..So biar baju lama sikit tersidai..huhu


Pelik kan? Masa waktu keje rajin memasak. Masa weekend malas tahap gaban, lagi2 sebab tak p****..huhu


bayangkan kalau dah ada BABY??? Alamatnye memang kena extra rajin & berubah schedule ni! hikhikhik


Yesss, tak sabar nak gi shopping weekend ni ngan my famili kat KL...yeppiii!!


Till then..

No comments:

Post a Comment