Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, June 28, 2011

Again..mode : sad

Dear all..


Sekali lagi hampa untuk conceived..apabila my dearie P datang juga setelah lewat dua hari...Tinggi nye harapan kan, wpun baru lewat 2 hari. Wpun mcm tak patut berharap..still berharap tau! Masih belum rezeki dikurniakan pada diri ini. 


Mungkin ada kesalahan pada diri?
Kesalahan pada suami?
Kesalahan pada family?
Kurang berusaha? (mungkin)


Mcm2 yg dipikirkan.. Ada hikmah disebaliknya? Mungkin juga...Letih apabila setiap bulan mengharap kan kemunculan orang ketiga dalam hdup kami..Putus asa juga kadang2 tercetus dalam fikiran &hati...Sakit hati pun ada juga pada individu2 yg "menyibuk" tanya2 atau yg pandang2 jeling2 diam seribu bahasa tapi dalam hati berkata! Arghhh, memang seyes sakit hati...


Sejujurnya, bila bercerita tentang orng ketiga, boleh mengundang sedih...bila melihat pada diri & pada suami yg begitu inginkan cahaya mata...Sabarlah abang ya..


Sekian.





Tuesday, June 21, 2011

My Weekend

As salam.


Oleh kerana NE (Nora Elena) dah tamat, maka rasa takyah lagi rushing nak sampai rumah, buat keje rumah cepat2 dan menghadap TV tepat 7pm..hahahaha. 


Two days ago, attend my cousing's wedding. Adik perempuan abah punya anak, that's mean my cousin lah, Mohd Suffian.. Pic semuanya ada dalam camera adikku. Nikah di Masjid WP, wah first time sampai. Cantekss bangat dewannya, patutlah menjadi rebutan b2b.. Dan outdoor kat masjid pun banyak scene cantik..Dan pic Jan pun banyak gile, hahahaha..konon2 buat photo shot kat situ..Pastu wedding di Dewan UTM, jalan semarak. 


Another story to share adalah, first time order kat Pn Hana Yorie sebab tergoda dengan kek nye.. jan order Mini RV (red velvet), ketinggalan keretapi Jan..baru lah tahu apa dia yg blogger dok heboh RV ni..hahahahaha. Dan rasanya sangat sedap!!! recommended to try again. kebetulan sampai di KL, so leh lah amik order. Kang tak pasal2 Hana kena delivery ke Melaka..huhuhu. Dan jan juga order choc ball cake...


Oh, Mak Fabuyong Ann sudah kembaliiiiii....I really like her!!!


Till then..bubai all

Friday, June 3, 2011

Nora Elena & Seth Tan

Kredit to kepalabergetar
Assalamualaikum


Sekarang tengah melayan cerita di atas... Dan bergossip di FB tentang cerita ini juga.. Ditambah pula dengan Episode semalam, di mana Nora telah menerima Seth...Wah, romantik giler Seth dalam cite ni..Watak dibawa dengan jayanya..Tambah pula dengan Aaron Aziz, memang sajak dengan watak dalam novel.. Novel kan biasanya potret hero memang handsome, kaya, tegap dan sasa serta caring & romantik..biasalah tuh..


Tapi, memang sgt sweet episode semalam, adegan menangis kerana banyak dosa isteri, zalim melayan suaminya walaupun suami tak jemu & sabar melayan karenah isteri... dan bila Seth begitu cool dan sabar, bercakap tentang tanggungjawab suami..Dan romantik, bagi surprise bunga2 dalam but kereta..tapi muka still cool..Waduh2x, memang serius terjatuh hati dengan watak Seth..Dan memang setuju dengan Lynda yang menyatakan, 
"Sudah. Jangan mimpi.
Kembali ke dunia realiti ya?
Syurga kita pada suami, jangan minta mereka berubah sikap dan sifat.
Cintai mereka seadaanya, Allah menjanjikan syurga pada kita ;)"
Baiklah Lynda, Jan kembali ke dunia realiti...hehehe. Memang pun, bila waktu Nora Elena ditayangkan, of coz terawang-awang melayan perasaan. tapi, selepas itu..kembali ke dunia realiti..Dan seronok juga topik Seth Tan di bawa di office..hahahahaha

Secara rendah hati, suami kita pun memang mempunyai semua ciri pada Seth Tan, cuma ada kurang dan lebih sahaja. Apapun, terima lah mereka seadanya, bagaimana mereka menerima kita seperti diri sendiri. Tak diminta berubah atau mengubah apa2, cuma berubah perlu untuk kebaikan dua-dua pihak. Contohnya, tak pandai masak kena berubah slow untuk pandai masak...(macm Jan..hehe)

Kredit to beritagempak.com
Sekian....