Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, March 23, 2011

Baju dan Kain...

As salam semua.


Entry ini adalah merujuk pada entry rakan cyber klik sini hahahahaha...Aci tak? 
Well, terkenang balik masa Jan mencari2 kain untuk kawin  tempoh hari... Memang seyes semua kain2 yang dilihat semuanya cantikkkkk plus kena guna pulus sendiri & ter"sponsor' lak 2 pasang kain baju Melayu utk abang & adik Jan..kikikiki, senang depa amik kain lining baju sanding Jan jadi baju Melayu..haa, kan dah senada dua orang jejaka itu.





OMG...tapi, oleh kerana Jan seorang yang patuh pada cakap mak, abang, kakak dan adik..DAN akhirnya Jan memilih yang mana cantik di mata kakak dan mak Jan...oleh kerana mereka lebih makan garam dahulu...hahahahaha, boleh tak?


Dulu, taktahu sgt pun kewujudan b2b & blog mereka yang banyak memberikan idea dan buah fikiran tentang persiapan perkahwinan.. Semuanya jan fikir bersama dengan famili je TANPA merujuk blog...Arghhh, sedeyyy sebab bila dah kawen baru terjebak dengan blog & b2b ni, rasa mahu kawin semula pulak....(diingatkan majlis saya adalah serba ringkas..)


Ok, dah melalut & tersasar penulisan. Ok, utk nikah dan sanding di rumah, Jan beli kain sendiri sebab kononnya nak ada SENTIMENTAL VALUE...hahahaha.. Sebenarnya takmau pakai baju2 kat kedai2 mak andam tuh..al maklumlah badan ni susah sket nak cari saiz..kikikiki.
Pembelian kain dibuat di Jakarta, Indonesia...Bukan semata2 nak beli kain, tapi kami sekeluarga memang dah lama bercadang nak ke sana..Iyalah, sambil menyelam sambil minum air..siap beli bakul hantaran lagi tau...hahahahaha, memang semuanya tidak dirancang! Nak buat mcmana...Murah bangat harga lace nya. Klau kat Msia lace je dah makan mungkin dari RM400 dan ke atas..Tapi kat Indon, Full Lace baru RM100+..tapi diingatkan Jan pergi bukan semata2 nak cari kain ek..hehe


Kain nikah Jan kaler putih...Yang budusnya, terbeli hanya 2M lace full beaded untuk baju sahaja...hehehe..Dah terpaksa upah jahit manik kat jahit..sib baik upah jahit manik utk kain depan sahaja RM100, murah kan? Takpe, nanti amik gambar kain lak. Bagi kain sanding, beli kaler belacan (lebih kurang pink purple lah)..4M lace + 4M lining...Kedua-dua kain Jan buat Kurung Moden (belah tepi, kain selisih depan) upah kat tukang buat baju famili kami. Veil kedua-dua majlis adalah dari Euro Moda (Jakel) ----- kes terlupa nak beli lace yang sama lebih utk buat veil..Itu lah sebabnya...kikiki. Tudung nikah = Hajaba, tudung sanding = Ariani (RM20 jek..hahaha)


Kat umah Jan, tempah pelamin yang tak canteks tuh (sedeyyyy) dan mekap jek...Yang lain sdn bhd. 


Let the pic talks...
Dah sampai Tanah Abang..

abaikan muka TERUJA itu..chantekss semuanya

Abaikan muka masam itu..haha. Full beaded 2M

Dengan adik, kain itu upah jahit manik..full
kain sanding..4M lace + lining 4M

view dari atas

full view
Dah, aisey terpanjang lak...selamat lah korang membaca..hahaha...
Next nak cite pasal kasut lak...

No comments:

Post a Comment