Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, March 30, 2011

Ntah Hapa Hapa

As Salam..


Tu diaaaa..... tengoklah di atas itu!!! HEADER baru ku yang serba ringkas dan tak menarik tu. Actually, saje try and error, al maklumlah dah lama (opsss, tak gheti sgt) tak guna photoshop...hahahaha. so, hasilnya cuma mampu buat tambah teks dan kecikkan saiz imej...kikikikiki.


Takpe, lenkali kita cuba buat canggih sket... atau pun suh je en.suami buatkan...
Hahahahahaha. 


Sekian..

Tuesday, March 29, 2011

Dah basi

As salam


Kenapa dah lama kawen, sibuk nak cite pasal hal-hal berkaitan kawin?
1. Sebab saya selalu tengok blog kawen dan b2b...
2. Sebab saya tiada mende lain nak kongsi...
3. Sebab saya suka lahhhh....


Motif entry ini???




Sekian

Wednesday, March 23, 2011

Baju dan Kain...

As salam semua.


Entry ini adalah merujuk pada entry rakan cyber klik sini hahahahaha...Aci tak? 
Well, terkenang balik masa Jan mencari2 kain untuk kawin  tempoh hari... Memang seyes semua kain2 yang dilihat semuanya cantikkkkk plus kena guna pulus sendiri & ter"sponsor' lak 2 pasang kain baju Melayu utk abang & adik Jan..kikikiki, senang depa amik kain lining baju sanding Jan jadi baju Melayu..haa, kan dah senada dua orang jejaka itu.





OMG...tapi, oleh kerana Jan seorang yang patuh pada cakap mak, abang, kakak dan adik..DAN akhirnya Jan memilih yang mana cantik di mata kakak dan mak Jan...oleh kerana mereka lebih makan garam dahulu...hahahahaha, boleh tak?


Dulu, taktahu sgt pun kewujudan b2b & blog mereka yang banyak memberikan idea dan buah fikiran tentang persiapan perkahwinan.. Semuanya jan fikir bersama dengan famili je TANPA merujuk blog...Arghhh, sedeyyy sebab bila dah kawen baru terjebak dengan blog & b2b ni, rasa mahu kawin semula pulak....(diingatkan majlis saya adalah serba ringkas..)


Ok, dah melalut & tersasar penulisan. Ok, utk nikah dan sanding di rumah, Jan beli kain sendiri sebab kononnya nak ada SENTIMENTAL VALUE...hahahaha.. Sebenarnya takmau pakai baju2 kat kedai2 mak andam tuh..al maklumlah badan ni susah sket nak cari saiz..kikikiki.
Pembelian kain dibuat di Jakarta, Indonesia...Bukan semata2 nak beli kain, tapi kami sekeluarga memang dah lama bercadang nak ke sana..Iyalah, sambil menyelam sambil minum air..siap beli bakul hantaran lagi tau...hahahahaha, memang semuanya tidak dirancang! Nak buat mcmana...Murah bangat harga lace nya. Klau kat Msia lace je dah makan mungkin dari RM400 dan ke atas..Tapi kat Indon, Full Lace baru RM100+..tapi diingatkan Jan pergi bukan semata2 nak cari kain ek..hehe


Kain nikah Jan kaler putih...Yang budusnya, terbeli hanya 2M lace full beaded untuk baju sahaja...hehehe..Dah terpaksa upah jahit manik kat jahit..sib baik upah jahit manik utk kain depan sahaja RM100, murah kan? Takpe, nanti amik gambar kain lak. Bagi kain sanding, beli kaler belacan (lebih kurang pink purple lah)..4M lace + 4M lining...Kedua-dua kain Jan buat Kurung Moden (belah tepi, kain selisih depan) upah kat tukang buat baju famili kami. Veil kedua-dua majlis adalah dari Euro Moda (Jakel) ----- kes terlupa nak beli lace yang sama lebih utk buat veil..Itu lah sebabnya...kikiki. Tudung nikah = Hajaba, tudung sanding = Ariani (RM20 jek..hahaha)


Kat umah Jan, tempah pelamin yang tak canteks tuh (sedeyyyy) dan mekap jek...Yang lain sdn bhd. 


Let the pic talks...
Dah sampai Tanah Abang..

abaikan muka TERUJA itu..chantekss semuanya

Abaikan muka masam itu..haha. Full beaded 2M

Dengan adik, kain itu upah jahit manik..full
kain sanding..4M lace + lining 4M

view dari atas

full view
Dah, aisey terpanjang lak...selamat lah korang membaca..hahaha...
Next nak cite pasal kasut lak...

Tuesday, March 22, 2011

Words

Tiada sesiapa yang terbaik dan sempurna..
Tiada sesiapa yang boleh mengatakan dirinya terbaik,

Dan

Tiada siapa yang boleh menilai diri kita, selain kita sendiri dan The Mighty One...

Sesungguhnya, hanya Dia yang tahu....

Wednesday, March 16, 2011

Mana nak dapat...

As salam

Tetiba teringin nak makan DIMSUM...wuarghhh, mana nak dapat yang halal kat Melaka ni...wuaaaaaaa



Nak duk KL lah mcm ni....byeeee

Wednesday, March 9, 2011

Saya Redha

As Salam semua.

Saya redha dan pasrah andai ITU yang terbaik buat saya.


Amin. Sesungguhnya Allah lebih mengetahui segalanya yang terbaik untuk umatNya.
Insya Allah,

Tuesday, March 8, 2011

Uweksss

As Salam semua..


Malas nak cite panjang2....makin ingat makin berdiri bulu roma I...EEEEEEEEE..
kesahnya dipendekkan, masa tido tetiba terjaga kul 3am, sebab.......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Arghhh melompat dari katil terus bukak lampu....kebas2 rambut dan kejut en.suami....Lantak lah, wpun en.suami masih kuyu mata..I hajak juga cari lipas dan bunuh dia... At last, dah masuk syurga binatang kebencian I tuh...


pastu, pagi nak mandi...tetiba...
.
.
.
.
.
.
.
Haaaaaaaaaaaaaaa...binatang lembik2 ni dalam toilet!!!!!!! menyorok belakang pintu!!! eeeeee, mula lah I dok tgk dari jauh harap si binatang ni tak datang dekat....alhamdulillah dia tak datang..TAPIIIIIIIIIII, dok masuk bilik I....Wuarghhhh, mahu menjerit I..sib baik kat umah MIL...control lah sket kan..


Pun sama..kejutkan en.suami suh halau si katak toilet tuh...


eeeeee...memang I geli dan tak suka binatang di atas ni...DAN, lagi satu TIKUS!!!!!


Uwekssss...

Thursday, March 3, 2011

Mau Bercuti Di Hujung Minggu

As Salam..
Masjid Terapung, melaka
Kami plan untuk bercuti, ceh memang cuti pun kan, dah nama Sabtu & Ahad...hahaha. Ok2x, back to topik.. 
Nak bercuti di hujung minggu di tepi pantai...di tepi pantai yang indah..ku duduk seorang diri.. (eh2x, dah menyanyi lak...) 
Pengkalan Balak
So, takde lah nak duk hotel..duk resort atau chalet jek... menghadap pantai...eee, syiok nye. Mendengar deruan ombak, main2 pasir, berlari2 di tepi air..duk atas batu..hahahahahaha...romantik ke? kikiki..Dah, cukuppppppppp..melalut lak..sowiii


Maka, pantai yang dekat ngan kami adalah (ini yang spesel dok melaka...banyak pantai..kiki)
a) Klebang?
b) Pantai Puteri?
c) Pengkalan Balak?
d) Tg Bidara?
e) Kuala Sg Baru?


Jeng2x...nantikan which one is our choice...

Wednesday, March 2, 2011

Legend Water Chalet (Indoor) Att : Hairani

Att : Pn Hairani Yang Baik Atiee...


Ini ada sket je pic dari Legend Water Chalet, PD yang kami dah beradu bulan Januari lepas..
Sila kan lah....
itu pandangan Water Homes

see thru from above..eee

king size bed & day bed-sea view

the tab & shower & toilet- separated
 **abaikan budak comot tuh atas tab.. hukhuk


Membelakangkan tab mandi
Ini Chalet kami..yang belakang sekali...hehe

sekian...

False Alarm lahhh

As Salam all


Dah masuk 2nd March 2011...adusss., cepatnye masa berlalu. rasa mcm baru je sambut 2011...well, biasalah masa tak menunggu kita dan I pun dah lama bangat tak hupdate dalam blog. Gara2 WiFi macam siput **** dan kejap ada kejap takde...serupa mcm takde jer lah, senang cite! Hampaaaaa.. Itu sebab lah lama benar tak hupdate...


Owhhh....mula2 hingat dapatlah mcm kat bawah ni, bile bestfren I yang tiap2 bulan tu tak sampai2...dah terlebih2 hari...dah 5 days.. 
google cari kan...cute kan?
TAPI...
bukan lah "poop" yaaa...
FALSE ALARM Laaaaa.....
akhirnya bestfren I datang juga menyinggah...adussss...Hampa & Sedeyyy lagi...