Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, February 24, 2011

Saya sukeeeee

As Salam..

Sukeeee tgk semua design dan kekreatifan pembuat cupcake ni.. Suka tengok je, jamu mata...tekak? not so... Bolehlahh... Silalah yummy-yummy mata anda...hehe
tq encik google

tq lagi en. google

birthday bash my mom

tq encik Googleee
My hantaran from muffinmonster
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Dan, lastly...me enjoying the yummy cupcakes... tengok je lah...layannn kan je lahhhhhh...hahahaha

Me enjoying the seaview at Legend Water

Wednesday, February 23, 2011

Serai is lost!!!

As Salam...

My sister's kucing name Serai is lost kat taman rumah kakak.. Dah 2 hari hilang, sian kat Serai dan my sister.... Dan I pun rasa sedey jugak.. Serai is so cute & comey... Wpun dia agak Diva...hahahaha. But she is so good, a good cat.

Harap serai balik lah ya, mummy sure rindu kat kamoooo....

Friday, February 18, 2011

Opsss... Totally Forgot

As Salam all


Haa, forgot what? forgot that I have a blog to be updated! hahahaha.. Sori lah, dengan ketiadaan wifi dan internet dan buzy bee lately, so malas bangat nak update...Nak update kt ghumah, dah lewat, baik tidooo...zzzzz... aci tak? hhehe


Ok, I bundle up semua peristiwa yang berlaku...


Last week gi kat PSP (pakar sakit puan lahh)... To check if I have problem ke, sebab dah lebih setahun kawin, tapi takde rezeki.. As a result, after that paid the consultant RM95..husband lah bayar kan. kikiki. Doc cakap I ok, semuanya looking good. Rahim ok, semua ok...TAPIIIII, I kena turunkan berat!!! So, terpaksa lah I ber start dieting...Satu mende yang susah nak buat...kikiki.. Nafsu makan besarrrrrr...


Then, hari ni ada pelancaran 5S...ahhh, what ever, malas nak tulih. Nanti Jan update lagi.. Sekian.


Esok ada Sambutan Maulidur Rasul kat tempat keje..Pergi tak? Of coz lah pegi, dah I yang terhegeh2 bagi arahan suh budak2 pegi takkan I tak pegi...Kang kena mambu...


Oklah  bubai.


Nanti nak post lain lak..

Thursday, February 10, 2011

Dah basi...tapi nak gak!

Salam all..


hehehe, apakah kaitan kaitan di atas dengan isi kandungan post kali ini? Jeng2x... Ini cite nya, Jan kan suka tgk majlis2 orang kawen, attire mereka, perjalanan majlis.. beberapa minit lepas, jan gi tgk hantaran my friend satu tpt keje ni haa..So sweet depa dah bertunang..Setelah gossip2 liar dan khabar2 angin tentang mereka, akhirnya jodoh mereka sampai jua....Tahniah lah Nas & Siti... dengar cite, kawen bulan Jun...Oitttt!, Dah lain benar topik ni... Dah2x, kita fokus....
My Dressing Table
Ok, so kat sini nak publish hantaran Jan (dari P ke L) lak... Haaaa? Dah basi? Memang punnnn.. Tapi saje, suka hati Jan lah..kikikiki.. Nak tepek gak.. (mana yang ada je lah ekk..heheh)

Cupcake&box order dari MuffinMonster

Cincin 

Sampin

wallet & belt
So, secara pukalnya adalah seperti pic di bawah :
Banyaknyeeee...hihhi. 
Dan secara pukal gak, ini lah hantaran L ke P : 

Both hantaran :

eeeee...suka nye wedding2 ni. Tgk pic ni rasa mcm semalam baru bernikah..hahahaha, lantak! Padahal dah setahun lepas...kikiki... Kawin lagi sekali lah, bule? Tapi ngan orang sama...hehehe

Bubai..

Campur-Campur

salam all.


apabila topiknya adalah bercampur aduk, maksudnya tiada topik khusus...hehe. So kita mulakan..


Yeahhh... best akhirnya ada gak rakan blogger yang I betul2 kenal dari zaman univ lagi.. baru hari ini dapat tgk dan sedia maklum dia ada blog...hehehe.. Dia yang aku maksudkan adalah my BFF masa univ dulu...jeng2 jom kenalkan....
Pn Idawati..atau Ida
Ni alamat blog beliau...http://airieda-saad.blogspot.com/


Dan tadi ada contact ex-housemate/ex-officemate, Syima yang sihat sejahtera di terengganu sana, dia ada gak blog...hehehe, sukeeeee.. meh klik sini. Siapa syima ni? Nah tengok sendiri..hehe
Syima & Faiz..one year ago
Second, semalam en.suami tunjuk skill...masak mee goreng mamak cara dia..well, it was delicious I told u...hehehe. Part masak en.suami memang suka, tpi part sedia bahan dia malas..So, it is the opposite for me...Maka, betullah jodoh kami kan...hahahaha...apakahhhh....layannn, meh tepek picture sket...
Mee goreng..seafood
Third, my e-friend iaitu Ann mempunyai khabar berita...She is going to be MOMMY this year..Ohhh, sangat2 good news bagi Ash dan Ann. Alhamdulillah, rezeki Tuhan bagi.. Tak sabar membaca celoteh ann bila preggy ni lak.. I am so happy for her & pray that I also can follow her step to be mommy, but God only know when is the rite time..hukhuk.. 


We have not meet yet, but I kadang2 jadi silent reader dan comment pada post beliau..dan I am also accepted in her fesbuk...dan yang amazing dan I sgt2 suka kawan dengan Ann adalah She appreciated every comment daripada sesiapa..dan cuba membalas..and she remember my nick name wpun my fesbuk tunjuk nama 'afzan mus'...ohhh, Ann you are the best lahh... I wish I can meet her live and nak peluk2 dia...hahahahaha...eh2x, ter over lak...hhihihihi..


Oklah, itu je post pelbagai hari ni...
Till then

Wednesday, February 2, 2011

Anak Angkat

Huhuhu..Topik di atas agak catchy kan...Jangan tertipu ek.. Saja nak buat gempaq..Bukan nak amik anak angkat ke...Hellooo, baru setahun kawin, kami tak putus asa lagi..Caiyokkk..hehehe.


Anak angkat kami berdua adalah kucing. hehehe. seekor kucing berwarna Oren, nama nya Olen. My hubby called him, Debab...huhuhu. bila pindah rumah baru, tetiba ada seekor kucing Olen (nama Jan bagi sendiri) yang sgt debab dok mintak makan belakang umah. mempunyai loceng & manja & tak takut orang, so kami suspect mesti ada orang punya... Pastu, test bagi ikan...Perghhh, tak mau makan.... So, jan bagi lah Olen biskut anak2 bulus Jan (RC = Royal Canin)....so, Olen makan dengan rakusnya...!!


Maka, terbukti lah si Olen ni memang kucing orang bela... Dan dia akan tetap berkunjung di rumah, malah siap tido atas cage 3 tingkat anak2 jan, kadang2 bila kami ada di rumah, Olen masuk dan tido dalam umah, pose paling Olen suka is terlentang!! (atas krusi ok!!! atas tilam!!).. I guess Olen hanya lah inginkan kasih sayang & kawan utk main.. So dia dah bersama kami hampir setahun.. Tapi Olen dok luar.. Jan mandikan, vaksin, ubat kutu... {wink}.. Dan Olen pun jadi sebahagian dari kami sekeluarga... I guess Olen sesat lah, atau pun dia dibuang?? Ish, tapi Olen dah dimandulkan..Berat dia 5.4kg!!!berat2x.. My husband said, Olen is his cat! hahahaha..Suka2 je dia.. Layannnnn
abaikan tangan & remote..hukhuk




Fav posing..terlentang! OMG
sekian, melaporkan.