Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, January 25, 2011

Tergelak Terguling

Salam all


yaaa...tajuk di atas memang betul...takde salahnye. Jan suke sgt membaca blog2 yang ada dalam list Jan tuh (kat side bar)..Tadi dok baca blog ini sila klik.. sakan gelak sorang2 dan tersengih2 bila membaca penulisan blogger ni..Nama dia Filla.. Syiokk... Cite dia tentang suami dia, anak2 dia..hahahaha...memang best lah, membayangkan  the person in real life...sure very the happening...ermmm... sila lah anda semua membaca blog tersebut ya...


Bye..

Mungkinkah

Salam all..

Ok..kita teruskan dengan pantas...Semalam, 23hb Jan..cik nadia telah masukkan post yang menarik....sila lah klik di sini..Puan Nadia... Agak excited dan teruja gak ni..Mula2 segan nak bagi link Jan kat otai blog ni....Segannnn giler. Maklumlah blog ni baru nak merangkak, masih dalam pembelajaran... Blog Puan Nadia dah beratus-ratus beribu-ribu follower termasuklah Jan...hehehehe.. Silent reader maaa... Tapi, takpe lah...tulis kan je lah link Jan kat komen.. Harap2 lawatan Puan Nadia menjadi kenyataan..perghhh Nadia datang kat blog I...huhu, sure dia pun tergelak tegk blog hampeh ni......huhuh...**masih lagi segan ya amat ni.....


Khurafat : From My View,

Salam all.

Mula2 nak bgtahu dok syok2 semalam kat umah menghupdate blog ku..tetiba charger lappy ku buat hal dan langsung terpadam!!! Tensennnnn makkk!!! Restart button takleh gak...banyak kali try... Last2 give up....zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz... dengan keciwa...

Ni, hupdate blog kat opis menggunakan lappy kawan sebelah..."Tumpang guna ek, kak.." huhuhu. Ok, bila menumpang, so takleh lelama...kikikik...Kita teruskannn dengan pantas.

Ari sabtu lepas, akhirnya setelah beberapa kali en.suami mengajak tgk cite Khufarat, maka terbuka lah hati dan jalan ku untuk menonton.. Bukan ape, cite hantu ni memang bukanlah FAV pun...huhuhu..membazir klu bawak I tgk cite antu... Most of the stories I akan menutup pandangan dengan beg sandang lah, dengan tangan lah....kikiki, dasar penakut memang mcm tuh.. So dengan cite khurafat ni ponnn sameeeeee...kikikiki... Puas lah en.suami mengelak I dari menyorok di sebalik beg...hahahahaha... Gagah jua ku menarik beg lantas tutup muka....kikikiki.
Tq, google.com
Maka, hasilnya en.suami yang excited untk menonton bagi 2star from 5star...dia kecewaaaa... huhuhu. Alah, dah hagak dah si Shamsul tuh punca segalanya...Takleh cite lebey2 lahh...Gi tgk, dan buat penilaian sendiri... Yang leh I kata, memang so-so jek.. Wpun, I tutup mata okkk... Kira tak tonton pun takpeee...hahaha, tunggu je kat Astro first...hahaha. 

Personally, both of us suka lagi cite di bawah ni...
tq lagi en.google.com
 Tapi, semuanya atas penilaian masing2.....

Sekian, melaporkan dari GSC, Dataran Pahlawan...







Saturday, January 22, 2011

Kami Sayang Kucing...

Salam all.


Tetiba nak share gak artikel pasal kucing ni setelah membaca artikel kat Irine, http://irinenadia.blogspot.com huhu... Best dak irine ni membebel. Suka baca semua kisah dia plus Irine sgt comey dan cantik dimataku. Aishh, dah lari topik lak....


Ok, Jan ada 3 ekor anak bulus. 
Mula2 bela seekor, baru 3 hari dah mati...Maybe kucing ni kena virus, Jan lak masa tuh tak tahu upanya kucing yang baru dapat terutama stray, kena deworm lah, vaksin lah, ubat kutu lah... So, ajalnya pendek sempat 3 hari. Kucing tu, nama nya Kelabu. Amik kat kedai makan..Sgt behave dan sgt bersopan. Bawak dalam kete nak balik kampung, si kelabu ni tido sepanjang perjalanan...Sob2x...Memang syahdu pemergian kelabu...bila time dia nak mati tuh, dia asik takmau makan & minum, menyorok dari aku...Wuarghhhh sedeyyyy..rupanya dia nak meninggalkan aku....
Kelabu posing
Pastu, beberapa bulan....amik seekor lagi. anak2 kucing yang melambak2 beranak kat tempat keje aku. Sian sebab bila takde orang nanti, depa ni gi mana lah kan...So, amiklah dua ekor. Sekor jantan, sekor betina. Tapi pic si Jantan tuh, lupa lak nak amik dulu...dan si Jantan tuh pun meninggal...sedeyyyyyy, he is so canteksss...sob2x.. Maka tinggallah yang betina tuh jek...Panggilan nama "Gumuk", wpun dia takde lah gumuk pun...heheheh...ntah nape nama tuh pilihan hati...hehe. bela Gumuk ni dari 2007 kot..
Gumuk tido peluk beg
Dok acah dia main utk pic taken.
Pastu, gumuk ni jadi gatai...hahahaha. So satu kije lak nak cari kan jodoh untuk dia....hehehe. 2 kali try ngan Persian, si Gumuk ni takmau....ceh, sombong lak Gumuk. Doc kat Vet kata, gumuk siap garang lagi ngan si Persian tuh...Tak berkenan lah tu...ececececehhh...So, pilihan gumuk adalah seekor kucing jantan macho dari klinik Dr Razeem kat kampung... Sikit lebey kurang mcm ni lah pilihan si Gumuk...hapa lahhhh... Persian takmau!!
credit to google. 
Jeng2x...Maka, terhasillah 4 ekor anak Gumuk...Pastu condition gumuk makin teruk lepas bersalin, siap ada fungus, bulu gugur, ada nanah & lubang kat badan dia....sedey dan tak sanggup tgk masa doktor kuarkan nanah dari 4 tempat di badan dia... Mengalir gak air mata... Sian tgk dia, berlubang2 badan...tak cantik dah....dari mcm pic bawah ni


Gumuk jadi skinny dan Doc nasihatkan shave bulu dia...Mcm2 treatment Doktor buat kat gumuk...Dan akibatnya sekrang Gumuk menjadi takut diangkat, dan dimasukkan dalam cage. Trauma lah dia....sedeyyyy. TAPI, gumuk ni Diva..sebab nak makan, kena letak betul2 kat dia...klu tak, hampehhh dia takmau berjalan pun ke tray dia....Ishhhh, salah didikan betul lah! hahahahahahaha.


Maka, anak2 dia ada 4 ekor. 2 Hitam..1 Celoreng. 1 bulu mcm mak dia, tapi lighter... Celoreng dan sekor Itam tuh dah kena adopted..So left with me is Itam & Penyek...Kikikikiki... PENYEK diberikan nama tu, sebab dari kecik lagi dah bising, dan sore dia memang mcm terpenyek...hehehehe...ITAM sebab memang itam bulunye....hehehe.



Sekarang tengah dok nak buat banglo utk depa dok kat luar umah....I really loves my cats, although my cats kurang didikan lah, ngada lah dan lain2 perangai tak senonoh..Memang selalu gak marah depa kalu buat salah ke, memanjat ke..buat sepah ke...Tp, en.suami kata kucing I kurang kasih sayang....hahahahaha. Nak buat mcmana dapat mommy tak romantik & kasar....hiihihi, dah mcm anak sendiri kan.. Layannnnnn...



Friday, January 21, 2011

Portuguese Grill

Salam all..


Ni nak share resepi meng 'grill'...Tapi tak try lagi. Nanti I try.. MCm cedapppp..
Portuguese Grill

Iklan..Iklan

Salam All..


I baru je register dalam nuffnang.com...hikhikhik. Orang lain dah terror2..I baru nak merangkak.. Baby lagi. Takpe, usaha tangga kejayaan...Caiyokkkk... Dan akhirnya dah ada iklan dalam blog...ngegegegege..nampak cantik lak blog ni..*malu lah.


Dan I nak kongsi satu website masakan. Ni website kawan masa kat univ dulu..Dia asik publish masakan dalm fesbuk..So i mintak resepi..(hehehe, ntah bila nak masak..den pun taktahu..).. dan upanya dia ada website..hehe. so, silalah jenguk2 website www.fabuloustaste.com


Layannnn

Thursday, January 20, 2011

For Hairani's Eyes

Sesuai ngan tajuk di atas.. Dibuat atas permintaan Pn Hai  www.hijjaz08.blogspot.com yang ingin melihat pics berikut...
.
.
.
.
.
.
Iaitu anak Pn Siti Mazuin, hasil lawatan sambil belajar aku tempoh hari bersama kawan2..hehehe. (iyo2 jekkk).. Nah Hai, selamat menonton....(jgn lupe karipap sardin RM2...hukhuk)
.
.
.
.















hahahaha...pic sebelum hasif kuar..jgn mara Hai
Sekian, dari saya melaporkan...

p/s : Hai, karipap & pizza yeeeee

Musim Sakit

Salam all

Masa ini ramai sungguh orang beratur-atur gi Klinik.. Sebab sekarang musim sakit, antara sakit adalah pakej lah 3 sakit sekali....Demam, Batuk, Selsema..

pic credit : google..tengkiuuu
Ini termasuklah individu2 dalam opis ni.. dan juga en.suami. Kikikiki, dia pun sekali lahhh.. Tapi yang perasan lah, en.suami ni bila sakit memang seyes sakit... badan jek besar, tapi bila sakit...layuuu je..sedeyyy je muka... Flattttt! hehehehe...opsss, terngumpat lak..sowi lah abang ek...kikikiki.

Agaknye memang lelaki macam tuh lah...lelaki bila sakit, memang tak tahan. Bayangkan lah klu depa yang preggy dan bersalin???? sure doctor yang menyambut, nurse yang ada kena maki dan tendang...hahahahahaha..

Oklah, takat tuh jek...Cite lain kali. Bye

Wednesday, January 19, 2011

Our Honeymadu aka 1st Annniversary

Salam all..


Syukur ke hadrat Ilahi dan Tahniah kepada diri ku & suami ku, yang telah menyambut ulangtahun perkawinan yang PERTAMA pada 15-16 Januari lepas....Phewittt... See, how fast the time flies! Very fast!!! Pejam celik, pejam celik...laaaa, dah setahun kawen. Rasa mcm baru je jadi isteri  orang...kikikiki... Opss, kes tak sedar diri.
Ya, ampun kan lah ya.


So, kami kan tak penah gi Honeymadu..So, our anniversary gi merangkap honeymadu lah.. alah, gi dekat je pun. Release tension dan stress kije, bangun tido nampak lah laut..Haaa, kan tenang! So, kami gi the nearest country.. Kami ni adalah pasangan yang kurang romantic pun...hihihihi.. Celebrate candle lite dinner kat MCD...hahahaha...haru2x.. Pastu gi shopping kat Nilai3...Belasah je lah kan...Janji berdua! Ini je lah masa kami berdua dan berjalan2.. Nak cuti, susah.. Ni kira budget lagi...
.
.
.
.
.
.
.
.
Port Dickson, The Legend Water Chalet jek..
Maap ya, tepon cap ayam..hehe

Wednesday, January 12, 2011

Terlebih Sudahhh..



Nampak tak tajuk di atas??? Haaa, takde kaitan dengan orang lain atau sewaktu dengannya.. Yang terlebih sudah adalah...


Haaaa....Itu dia....Berat diriku sudah terlebihhhh sudah...Kira BMI, memang sah2 Obesiti...hahaha... Dah kawen ni, makin naik dan makin lebar...Kain semua dah ketat...Suar pun, baju pun.....Sedeyyyyyy.... Nak salah kan sape? En.somi yang selalu ajak makan? Atau diri sendiri yang SUKEEE makan.....hahahahha....






Bila mak & orang sekeliling dah mula memberikan komen2 yang memberansangkan..seperti.."eh, dah nampak berisi lah..."....atau "eh, ko dah gemuk lahhh"....wah3x... "GEMUK" itu bahasa kasar....
Ceh, nak menafikan lak...padahal memang dah G***** pun...hihihihi


Btw, kalau gumuk sebab ada "sesuatu" dalam peyut, takpeeee...:P.Ini takdeee....perghhh


Maka, kami iaitu en.somi & isteri yang dah semakin membesar dengan bahagia dan jayanya ni, memilih utkkkk..




















Menu makanan SIHATTTT... Tapi mampukah kami????






Sila tunggu dan lihat...Wish us all the best...:D

p/s : semua pics credit from Google.com..tengkiuuu

Tuesday, January 11, 2011

Sudah Berhabukkk

huhuhuhu...lamanye tak jenguk sini... Disebabkan kemalasan menghupdet blog ini, tapi kerajinan memasuki dan follow blog yang lain...huhu. Nak tahu tak? dlm bookmark I, semuanya blog kepunyaan blogger yang nak kawen, dah kawen....hihihihi, takde kije kan! Ishhh, mana mungkin takde kije...banyak je keje..tapi vitamin M banyakkkkkkk.....keh3x


Apa yang baru? dah tahun 2011..maksudnya, nextweek genap setahun perkahwinan..kejapnye ek. Kami masih berdua...Belum ada rezeki lagi. My friend, Deqna nak bersalin dah lagi 4 minggu. Dan my other friend, Elida dah preggy 7 weeks selepas 5 bulan kawen. Ermmm, rezeki orang lain dulu lah, baru lah rezeki aku!


ANDDDD, akhirnya umah kami dah ada KATIL...hahahaha, kawen dah setahun baru lah dapat set katil...sedey tak? kikikiki. Sebelum ni tido atas toto jek...huhuhuhu. Dan dah ada meja makan wpun ada 4 kerusi..at least itu jek lah yang mampu. Sedey lah pulak ghasenye...


DAAANNNN, I dinaikkan pangkat! wahhhh, dahsyat nye kan! Perghhh, tak sukeeee!!!! Sebab takde choice lain, maka nama saya lah yang naik! :PPPPP


Ini hupdate marathon tanpa picturess...hehehe, memandangkan opis ku sudah bertukar ke atas, Internet berkabel takde di sini...Yang ada, Wifi yang sayup2..kdg2 ok, kdg2 tak..so, nak upload pics kena timing yang betul, signal yang banayk....keh3x...


Lagiiii, apa ek...Lupa sudahhhh


Our anniversary nak celebrate kat PD...Legend Water Chalet...kuikuikui....Tak penah2 ornag gi honeymood selepas ONe year berkawen....Maka, I lah orang itu.. Sian kami, baru lah nak berhoneymadu...opssss...


Oklah, till then..