Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, October 13, 2010

Anak-Anak Bulus Terchinta

Ini lah anak2 bulus terchinta I....sayangggg depa..dah bela the mummy dari 2008 tuh..sampailah si Gumuk itu mengandung kan Penyek dan Itam... depa ni memang manja dan mengada! hahahaha, padan lah muka I..sape ajar kan.... Bak kata en.suami I pun, kucing I tak mcm Kucing dah...dah mcm orang! hehehehe.. (Sib baik yaa, en.suami rajin memantau kucing2 I dan main ngan depa..) Klu takde ciri tersebut, confirm I reject takmau kawen ngan dia! hahaha, aci tak? 


So, the mummy, Gumuk tuh memang diva yaaa... Nak makan pun kena letak betul2 bekas makanan dia kat depan muka ya...harusss lah... Diva tak hingat! huhuhu


Ada member dan ramai juga yang kata, bila dah preggy takleh pegang kucing sebab ada virus dlm poo..poo depa...So, I sekarang tengah mengumpul dana untuk menyediakan rumah banglo untuk anak2 bulus ni..di luar umah... hehehehe


So, memperkenalkan the members in my families...


Ini lah Diva...Gumuk dalam Sink RM800+ yaa

Itam dalam Bakul
Penyek yang manja tapi ngada..huhu
Biarlah tuan tak makan...tapi kucing I kena makan! Dan depa memang suka makan... kopak gak lah nak bela depa ni...Tapi, dah jadi tanggungjawab kan... Nak sia2kan tak bermoral lak I...hehehe


Ok..that's all..


Bubai...

Honeymoon

Salam All..


hullooo... topik di atas, sudahkah anda melaluinya? jeng3x...Klu tanya I, I belum penah gi honeymoon lagi..tak caya? hehehe...Dah lebih 10 bulan kawen beb..akhirnya kami akan MERANCANG..baru perancangan, jadi ke tak, well...tak tahu... Ni je lah masa yang ada untuk gi honeymoon... Honeymoon ke? hehehe.. Selama kawen ni, memang selalu gak gi jenjalan..cthnye gi Cherating & terengganu Tapi dengan BIL & family dan MIL..hehe..siap tido sebilik ngan MIL tau...kwang2x... Pastu gi Cameron dengan my family... dok satu apartment kat Brinchang.. So, kami berdua ni takpenah gi vacation atau tido hotel berdua lagi...klaka kan? Maklumlah ke bz an kami mengatasi segalanya..hahahaha.. Bz ke? hehe, dan nak berjalan ni ongkos nya perlu tebal yaaa...yezaaaa... itu lah antara masalah dan sebab munasabat tak gi lah honeymoon..hehehe. So, bila en.suami ajak gi HM ni, maka saya pun gumbira lahhh...yeahhhh gi jenjalan! Yepiiiii


Sebenonye nak gi jenjalan dan main2 kat ini tempat ------> Genting Highland <------- I sgt suke naik rides yaa....huhu.. Last time pegi ngan kawan I, Sarah & Her friend...I naik semua mende!!! hahaha, even mak Sarah pun terkejut I leh naik semua mende2 itu wpun baru 1st tyme!!!!


Hehe, saya memang sukeeeeee.... So, apa cite HM (honeymoon) korang?


Oklah, nanti sambung balik...


Bubai all

Tuesday, October 12, 2010

10 months

Salam all..


It has been over 10 months, I live as a wife and has a husband..Dan di bahu ada tanggungjawab seorang isteri solehah...huhuhu...aci tak?


Macam2 berlaku antara kami, idup berdua dan sebumbung memang banyak dugaan lagi2 untk kami yang tak reti turunkan ego dan rendahkan diri..hahahaha..bukan KAMI, tapi SAYA..keh3x...takdelah...memang benar kata orang, berchinta lain (wlupun takde berchinta lama pun, setahun lebey jekk.)..dah kawen lain..


Memang dugaan dan memang banyak kesabaran.. Timetable pun banyak berubah, laundry pun dah bertimbun! hahaha, tak larat beb, at last I beli washer machine...keh3x...


Balik2 keje, tgk dan release anak2 bulus dulu...Sekarang umah pun dah jauh sket dari ofis..so, tak sempat memasak mcm dulu lagi...hehehe, alasan... Pastu akan kemas umah lah dan etc.. Pastu en.somi akan gi keje malam lak kul 8pm.. pastu tinggallah I sendiri di ghumah yang kosong itu (maklumlah umah baru..takde furniture sgt..hehehe).. kadang2 dah tido kul 930pm  hahahahaha...en.suami balik kul 1130pm, baru terjaga sebab kena bukak pintu...heheh


Oklah jap lagi sambung..kekeke


bubai...

This is Me...

Salam all

Ala2x, dah lama dah nih...dah hampir 10 bulan ber ijab dan kabul..dan kami masih berdua..sedeyyy... Harap ada rezki yang Tuhan nak bagi pada kami berdua...insya Allah.. Kami pun masih dalam fasa menyesuaikan diri dan kenal ego dan perangai masing2...ada yang sakit hati..ada yang geram..ada yang majuk..(saya lah tuh)..alalalala, banyak dosa kat en.suami...keh3x...

Wedding Part :


Pernikahan saya di jalankan di teratak ibunda pada 15Januari2010, lepas Asar.. Dan persandingan pada 16Januari 2010..
Ok, I nak memperkenalkan semua (not semua lah...) yang berada di keliling I...dari my wedding until now.. Maka, tataplah wahai readers...:D.. First, we go to the wedding part (yang tak berapa gorgeous dan chanteks pun..kikikiki)
Ini adalah katil pilihan mak & mak andak..hehe

Sebelum nikah 15012010, pretending not neves

Pelamin anganku yang tak berapa idaman, huh!

My famili terchinta, Kakak, Abang dan Adik & Mom

Satu2 pic yang en.suami hensem..haha

Bertandang...tgk tuh en.somi...uwekss..hehe

Paling cun pic bertandang


Sekian...nanti I post lagi...jeng2x..till then


Bubai..all

Ya Ampunnnnn

salam all..

Ya Ampunnnn.... My previous blog yang dah lama giler I buat dari 2005 (wlupun blog ini takde follower dan sesape yang ikut..), dah di delete kan gara2 ada element yang best tak dapat di display kat blog...hahaha...seyes devil tol! Sape yang delete dan tetiba rasa mcm menyesal? Sayaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! Wuarghhhh...Segala curahan perasaan I dah takde copy! Terpaksalah memulakan yang baru dan tetiba rasa mcam HALAMAK...tak gheti nya buat mende alah nih....Padan muka I...keh2x..

Maka, lahirlah blog yang nama tak glamer ni. Maka di sini lah I akan tuliskan curahan perasaan..kah2x, harap2 I rajin lah nak update!

Bubai...till then