Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, December 6, 2010

Note Generator


Teddy Gram Note Generator

Weekend Makan Nasi Minyak

Salam..


On 4th-5th Dec...dua hari takyah masak..ekekeke..sebabnye gi makan nasi minyak kat kawasan yang sama.. dan saya & en. somi datang semasa pengantin sampai..baik punye timinggg..ekeke


4th - Gi umah azuan..adik pompuan dia kawen..
5th - Gi umah en.nasri (guard)..dia yang kawen..


Tapi malangnye takde pic.. tak sempat snap. Umah azuan, hujan..Umah e.nasri, ramainye photographer dan orng..maleh nak menyempit..


Layannn...bubai

Friday, December 3, 2010

mode : Sedey Yang Berturut2..


sedeyyy dan hancur hatiku...nak buat mcmana, sudah bukan suratan & rezeki utk ku...Wuarghhhh... hancusss.. wpun tahu susah nak dapat, dan I pun tak confident dengan soklan2 yang mencabar tahap IQ yang tak seberapa ni.. sikit harapan sure ada dalam diri...TAPIIII.. 


"Dukacita dimaklumkan bahawa anda gagal"


Nangis aku baca statement di atas...hancusss...


ditambah pula tiada rezeki lagi untuk menambah famili members..Nak dekat setahun dah berdua... nampaknye honeymadu lagi lah...hukhuk


ditambah pula ilangnya my BFF sorang ni..Entah kenapa tetiba beliau menjauhkan diri seolah2 I ada buat salah.. Puas I sms, berfb..takde pulak balasan beliau..menambahkan kesedeyan dalam hati...Semalam discuss pasal mende ni ngan en.somi, I menagis mengenangkan beliau...


Maka, dengan ketiga2 keadaan yang mendukacitakan itu membuatkan I lagi sedeyyy....wuarghhhhh...


takmo cite lagi..:((

Apa Topik Ek..

Sabtu lepas, I went for a wedding. My ex-roomate masa matrix, Pn Norazliza Karim di bukit piatu.. Akhirnya setelah 8 tahun tak jumpa..kami berjumpa juga.... Yeahahhh... Tapi beliau dah pesan, pic jgn letak kat fesbuk...huhuhu.. Tapi tak ckp lak, takleh letak kat blog...hahahaha.. Jeng2x..(aura devil)


the Banting
So, presenting Pn Liza Karim..... Klau lah liza tahu, mampus I..hahahaha.. Sorilah beb, kawin ni kena wawarkan..hehe.. Sorilah, kualiti camera henpon ni cap ayam wpun 5mp..


Pn. Liza 
the Pelamin








Me (pucatnyee) & the bride
sekian, melaporkan...

Friday, November 12, 2010

Sukeeee & Setelah hampir setahun, barulahhh...

Saya sangat suka membaca blog berkenaan wedding...huhuu...memang suka tgk pic orang kawen...mcm2 posing..mcm2 cite..Antara yang I suke baca adalah http://ashannweddinggallery.blogspot.com Yang mana I akan baca setiap hari dan komen kat blog Ann..Teringin nak kenal ann dan gi wedding belah lelaki Ahad ni...tapiiiiiiiiiiiiiii..tak bleyyyyy....frust sgt... I kan silent reader & big FAN Ann...huhu..Suke sebab cara dia tulih, cara dia bercite....mAsyukkkkk dan I like very much.... Ann yang comey, kan2x..keh2x... dia pun tak kenal I... Tapi I always introduce myself bila fesbuking & blogging...hehe...Dan suke sgt tgk blog2 lain yang bride to be...dan cite afterlife kawen...canteksss sgt depa...Ahhhhhh....terpegun jap..Dan I jugak suka membaca blog yang takde kaitan dengan WEDDING, tapi dengan life depa.... Kadang2 leh release tension dan mendapat ilmu...bagus2x....


Setelah hampir setahun, lantaklah dah BASI pun..haha..Untuk suka2, I letak pic kawen  I sukeeeee...(tp tak tahu lah klu ada yng tak suke sila abaikan..sekian)
Gediks time lepas nikah...sorii..hukhuk




after selesai ijab & kabul...

Pose dulu sebelum menanti putera datang
Potong Kek Buah jekk..kredit to my aunt..

sebelum pantin lelaki datang...kena bayar tol dulu..hahaha

Sekian....p/s ; hari ni je memang I takde kije...banyak gile POSTING yang dibuat....layannnnnn...hikihikihik

My Latest Obsession

Tu diaaa...latest obsession. Ni semua gara2 pengaruh yang kuat dan semangat yang jitu dua insan yang tersayang I ni..iaitu En. Suami dan Cun Lin... Gara-gara mereka, I pun terikut sama ter'obses' ngan mende ni...


Apakah mende itu? Jeng2x....ANIME  lahhhhh....depa kan hantu anime... Ceh..tak yah cite lebey2... Tgk di bawah :
Introducing......The Main Character..(fr left : Natsu, Graysan,  Erza, Lucy.& kucing nama Happy)

Cite yang memang merilekskan minda dan leh gelak sorang.
 So, thanks to En. Suami yang rajin mendownload dan Cik Fairus yang support I dari belakang...hahahaha

New Blog & New Picture & 2nd Car

Salam all..


Hari ini kita menambah satu lagi link kat blog...iaitu blog kawan I, Hairani..-----> www.hijjaz08.blogspot.com


Dan kosong lak blog ni takde picture yang mantap2...hehehe... Meh lah kita letak Sekeping dulu...sementara berdua dan berhoney madu ni...huhu..(malu lah I...kikiki)


 SATU-SATU nya pic Raya Pertama kami as wife & husband

Second car? Just thinking to have a second car (KERETA MAMPU MILIK lahhh) as the first car is ONLY 2 doors AND that is Annoying..(masa beli, taklak pikir...padan muka kat ko, Jan..hahaha)


...and kete ni sure lah hubby punya, tapi I yang drive seperti diri ku punya kereta!!! hahahaha...Harta suami adalah milik ku... harta ku adalah milik ku SAHAJA...aci tak? hahahahaha...kijaaaaaaammmmm...idak lah sekejam itu...keh3x... Below are the choices : 
Myvi 1.3 sx


Saga BLM 1.3 

Tuesday, November 9, 2010

Lalang

EMOSI KU MACAM LALANG....TOLONG2x....kejap gembira, kejap marah...kejap nangis...kejap geram sgt..kejap kecik ati..kejap terasa....GILOSSSS!!
 atau JIWA kacau....uwaaaaaaaaaaaaaaaa

Hanginnnn

Arghhhh..bikin panas ini hati....Sgt menahan marah dalam hati, sampai I mengalirkan air mata...Takmau nangis di meja, I lari gi toi....istighfar banyak2...dah banyak!!! 


Isu hangin? wahhh...mengingatkan balik org perabot yang nak datang tapi tak call dulu...Dan i masih bekerja! Call lah dulu weii...nak datang! Huishhhhh.....pastu nak marah2 orang lak...U dan tokey u yang miscommunication, nak salahkan gue!!!...uweksssssssssssssssssss

hampeh ayam brand!

Wednesday, November 3, 2010

Hmmm

I really hoping/pray for the 'rezeki' coming to me.. 
There are 2 things I really hopes..
(deep inside I really want it..but, outside I pretend not to show it obviously..huhu)

Transformation.. from 2 person, to be 3 person..
                          from this field work, to another field work..

Moh lah kita menjana Transformasi...1Malaysia!!!!!...caiyokkk...huhu

Catatan Yang Takde Topik Khusus..

Salam all..


Dah masuk bulan nov nih...uish kejap je masa berlalu kan...tup2 leh dah 2011...DAN dah setahun kawen...Oh my.... Mcm tak sangka ya.. Sekarang ni, kat opis tengah relax, sebab semua keje dah settle..tapi by the end of this month akan mula buzy menanda kertas yang bikin kepala pusing punyeee lahhh..tak tipu u!!! Harap sgt everything is going as plan.


Wuarghh...di sini mahu mengadu kesedeyhan hati... Our bulan madu tak jadi dah gi GH!!! Takpelah, takde rezeki nak panjat gunung tu..lagipun sekarang musim tengkujuh kan..(ecehecehh..pujuk hati sendiri lah..). Lagipun bulan ni mahu servicing itu kenderaan dua pintu.. Cepat gile kan KM berjalan...hahahaha, mana tak nye banyak melahu2 dan berjimba2...kuang3x..sendiri mahu ingatlah...hehehe.


Happy Deepavali on this Friday, pada sesiapa yang menyambutnya.. Dan cuti bagi I!!! hahahaha, tapi mcm tak cuti sebab kena gi sepupu en.somi bernikah on that day. Dan hari sabtu kena keje pagi2...nasiblah..


Bilaaaaa lahhhhh nak gi cuti2 malaysiaaaaa!!!!!!!!. Kan besh klu banyak duit, dan masa..akan ku pergi bercuti sesuka hati....opsss, bukan 'aku' tapi 'kami'...wakakaka..(lupa diri jap..)


p/s : I sangat suke rambut dan wajah baru en.somi saya...hehehe 


Ok, till then..


Bubai...





Wednesday, October 13, 2010

Anak-Anak Bulus Terchinta

Ini lah anak2 bulus terchinta I....sayangggg depa..dah bela the mummy dari 2008 tuh..sampailah si Gumuk itu mengandung kan Penyek dan Itam... depa ni memang manja dan mengada! hahahaha, padan lah muka I..sape ajar kan.... Bak kata en.suami I pun, kucing I tak mcm Kucing dah...dah mcm orang! hehehehe.. (Sib baik yaa, en.suami rajin memantau kucing2 I dan main ngan depa..) Klu takde ciri tersebut, confirm I reject takmau kawen ngan dia! hahaha, aci tak? 


So, the mummy, Gumuk tuh memang diva yaaa... Nak makan pun kena letak betul2 bekas makanan dia kat depan muka ya...harusss lah... Diva tak hingat! huhuhu


Ada member dan ramai juga yang kata, bila dah preggy takleh pegang kucing sebab ada virus dlm poo..poo depa...So, I sekarang tengah mengumpul dana untuk menyediakan rumah banglo untuk anak2 bulus ni..di luar umah... hehehehe


So, memperkenalkan the members in my families...


Ini lah Diva...Gumuk dalam Sink RM800+ yaa

Itam dalam Bakul
Penyek yang manja tapi ngada..huhu
Biarlah tuan tak makan...tapi kucing I kena makan! Dan depa memang suka makan... kopak gak lah nak bela depa ni...Tapi, dah jadi tanggungjawab kan... Nak sia2kan tak bermoral lak I...hehehe


Ok..that's all..


Bubai...

Honeymoon

Salam All..


hullooo... topik di atas, sudahkah anda melaluinya? jeng3x...Klu tanya I, I belum penah gi honeymoon lagi..tak caya? hehehe...Dah lebih 10 bulan kawen beb..akhirnya kami akan MERANCANG..baru perancangan, jadi ke tak, well...tak tahu... Ni je lah masa yang ada untuk gi honeymoon... Honeymoon ke? hehehe.. Selama kawen ni, memang selalu gak gi jenjalan..cthnye gi Cherating & terengganu Tapi dengan BIL & family dan MIL..hehe..siap tido sebilik ngan MIL tau...kwang2x... Pastu gi Cameron dengan my family... dok satu apartment kat Brinchang.. So, kami berdua ni takpenah gi vacation atau tido hotel berdua lagi...klaka kan? Maklumlah ke bz an kami mengatasi segalanya..hahahaha.. Bz ke? hehe, dan nak berjalan ni ongkos nya perlu tebal yaaa...yezaaaa... itu lah antara masalah dan sebab munasabat tak gi lah honeymoon..hehehe. So, bila en.suami ajak gi HM ni, maka saya pun gumbira lahhh...yeahhhh gi jenjalan! Yepiiiii


Sebenonye nak gi jenjalan dan main2 kat ini tempat ------> Genting Highland <------- I sgt suke naik rides yaa....huhu.. Last time pegi ngan kawan I, Sarah & Her friend...I naik semua mende!!! hahaha, even mak Sarah pun terkejut I leh naik semua mende2 itu wpun baru 1st tyme!!!!


Hehe, saya memang sukeeeeee.... So, apa cite HM (honeymoon) korang?


Oklah, nanti sambung balik...


Bubai all

Tuesday, October 12, 2010

10 months

Salam all..


It has been over 10 months, I live as a wife and has a husband..Dan di bahu ada tanggungjawab seorang isteri solehah...huhuhu...aci tak?


Macam2 berlaku antara kami, idup berdua dan sebumbung memang banyak dugaan lagi2 untk kami yang tak reti turunkan ego dan rendahkan diri..hahahaha..bukan KAMI, tapi SAYA..keh3x...takdelah...memang benar kata orang, berchinta lain (wlupun takde berchinta lama pun, setahun lebey jekk.)..dah kawen lain..


Memang dugaan dan memang banyak kesabaran.. Timetable pun banyak berubah, laundry pun dah bertimbun! hahaha, tak larat beb, at last I beli washer machine...keh3x...


Balik2 keje, tgk dan release anak2 bulus dulu...Sekarang umah pun dah jauh sket dari ofis..so, tak sempat memasak mcm dulu lagi...hehehe, alasan... Pastu akan kemas umah lah dan etc.. Pastu en.somi akan gi keje malam lak kul 8pm.. pastu tinggallah I sendiri di ghumah yang kosong itu (maklumlah umah baru..takde furniture sgt..hehehe).. kadang2 dah tido kul 930pm  hahahahaha...en.suami balik kul 1130pm, baru terjaga sebab kena bukak pintu...heheh


Oklah jap lagi sambung..kekeke


bubai...

This is Me...

Salam all

Ala2x, dah lama dah nih...dah hampir 10 bulan ber ijab dan kabul..dan kami masih berdua..sedeyyy... Harap ada rezki yang Tuhan nak bagi pada kami berdua...insya Allah.. Kami pun masih dalam fasa menyesuaikan diri dan kenal ego dan perangai masing2...ada yang sakit hati..ada yang geram..ada yang majuk..(saya lah tuh)..alalalala, banyak dosa kat en.suami...keh3x...

Wedding Part :


Pernikahan saya di jalankan di teratak ibunda pada 15Januari2010, lepas Asar.. Dan persandingan pada 16Januari 2010..
Ok, I nak memperkenalkan semua (not semua lah...) yang berada di keliling I...dari my wedding until now.. Maka, tataplah wahai readers...:D.. First, we go to the wedding part (yang tak berapa gorgeous dan chanteks pun..kikikiki)
Ini adalah katil pilihan mak & mak andak..hehe

Sebelum nikah 15012010, pretending not neves

Pelamin anganku yang tak berapa idaman, huh!

My famili terchinta, Kakak, Abang dan Adik & Mom

Satu2 pic yang en.suami hensem..haha

Bertandang...tgk tuh en.somi...uwekss..hehe

Paling cun pic bertandang


Sekian...nanti I post lagi...jeng2x..till then


Bubai..all

Ya Ampunnnnn

salam all..

Ya Ampunnnn.... My previous blog yang dah lama giler I buat dari 2005 (wlupun blog ini takde follower dan sesape yang ikut..), dah di delete kan gara2 ada element yang best tak dapat di display kat blog...hahaha...seyes devil tol! Sape yang delete dan tetiba rasa mcm menyesal? Sayaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! Wuarghhhh...Segala curahan perasaan I dah takde copy! Terpaksalah memulakan yang baru dan tetiba rasa mcam HALAMAK...tak gheti nya buat mende alah nih....Padan muka I...keh2x..

Maka, lahirlah blog yang nama tak glamer ni. Maka di sini lah I akan tuliskan curahan perasaan..kah2x, harap2 I rajin lah nak update!

Bubai...till then