Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, November 16, 2016

Masih Bernyawa

Assalamualaikum semua...

Yes.....masih bernyawa rupanya, alhamdulillah..hahaha. Giler kentang post yang last 2015....Banyak sgt nak story ni..

Ok..satu2 ok...

Syahmi :

2 Nov lepas dah 4 tahun dah dak debab tu...haha. Still no words, still takde call mak ke, abah ke...Kesian juga kat dia kan, nak cakap tapi tak keluar lagi perkataan...So banyak dengar dia menangis lah...nak apa2, dia akan tarik tgn kita. Kadang2 teringin juga nak mcm org lain, boleh layan anak bercakap.. Tapi, this is Allah ujian to me, rite..Terima dengan ikhlas dan redha, because he is our responsibility from Allah. Special child..

Tantrum??? Ohhhh memang dahsyat mengamuk...semua dia akan baling...arghh letih kadang2..kadang2 bila tak tahan sgt, terpukul dia....alahaiiiii, sedih pula rasa, kesabaran pudar. Sbb dia tak paham pun..Lepas marah dan pukul dia, sure emosi rasa bersalah sgt kat Allah dan Syahmi..tapi bila dah kena marah, biasanya syahmi akan menangis, pastu datang kat kita, minta peluk...adoiiiii aii..sebak rasa. Hari tu tgh bagi dia makan, sekali dia marah apa ntah, tepis mangkuk nasi tu.....panggggg, pantas tgn pukul tgn dia....terus dia terdiam dan melalak.....i senyapppp je. Tapi amazingly, syahmi still sit still with me and eat his foods sampai habis...(which selalunya susah nak makan..). Iyalah iman dan sabar senipis kulit bawang...Memang jan yang banyak jaga syahmi, dan hilang je jan dari pandangan, dia akan cari...Suruh mandi, mak juga...makan, mak juga...nak air, mak juga....WALAUPUN bapak dia ada...aishhhh... Tu yg arituh MIL jan pelik, kenapa bila mandi, Syahmi nangis...Sebab???? Bapak dia gi mandikan...boleh? Penat tau jaga dak debab ni, mcm jadi 2-3 orang. Kita nak entertain dia A-Z...sbb byk mende dia tak boleh buat sendiri mcm budak normal baya dia. Lagi buat penat, kita je jaga...kita juga nak kemas, sidai baju etc...Boleh dibilang bapak dia buat apa..dan malam pun bapak dia takde...lagi 1 jam syahmi nak tidur, barulah bapak dia balik....So, see??? How syahmi & me cannot separate!! hahahaha. Iyalah, mana lah ada mak yg sanggup berpisah dengan anak, walau macamana anak itu kan..

Next year nak hantar syahmi Sekolah Terapi...mmg pun selama ni hantar ke trapi...tapi 1 jam je... So yang ni, nak try hantar setengah hari. Kena berkorban masa dan wang...mahai oitt yuran 4 angka..bulanan lagi. Tapi, nak buat mcmana..That is the best solution for him.

Mak sayang syahmi...(ehh, tetiba)

Support Bloggers (Kawan2 Maya).

Uhaiii..sapa lah tak kenal Su kan...femes blogger ni. Jan tak pernah jumpa tapi selalu kawan maya je dengan dia sejak 5 tahun lepas kot, sebab suka sgt gaya penulisan sempoi dan tak hippokrit. Well, senang nak faham kan.hehehe

So, Jan support lah boss kaya ni Su dan kawan dia Anny. Depa ada jual produk terbaik dari ladang..Banyak dah testimoni baik2 dan ramai dah beli..Confirm terbaik..Meh check sikit, business depa..

1. AnneSuraya Skincare - 
Yang ni memang jan sudi jadi testimoni...hahaha,.Depa bagi trial set untuk 50 set kot. Lupa daaa. So dah guna. Memang terbaik. I think I found one more skincare yg sesuai dengan muka jan.
Credit to Kak Su yang jelita dan kak Anny

2. House of Corset -
Yang ni pun terjebak sama...hahaha.. Sebab promo rm20 dan sebab Mimy pun pakai..wei sekarang mimy dah kurus tau, makin cantik berseri2...100++ drop to 86kg tu....Kenal mimy pun thru online gak..Ada juga support mimy masa dia jual genie bra. Baik sangat orang nya.
Credit to kak Su


 
 3. Zenia Beauty, Transgulate

Kalau korang berminat boleh jenguk blog Su cantik tu tau...Sila beli, sila try..




Islamic Planner yang kreatif daripada Kina....yeahhhh... boleh beli direct pada Kina atau Nana Farhana (blogger cantik, tapi slim dan anak 2, pandai serba serbi..)


Credit pada Kina
 Dan last, Kak Neena yang gonjeng hahaha tapi cantik tau..Baik hati sgt...Ni antara new tudung dia. Jan beli 2, kakak beli 4, ada tudung sarung...tapi kena cepat sebab TAKKAN RESTOCK ya... Beli beli beli....memang takkan menyesal, boleh jenguk blog kak neena tu, banyak testimoni.

Credit to kak neennnnnnn


Siapa tak kenal Kak Neena???? Ehhhh produk tudung dia superbs ok. Jan memang beli banyak tudung kak neen.. Sebab dia yg pilih kain dan ikut taste dia. Kak neena memang cantik dan bergaya...Apa yg dia pakai, semua orang akan tertanya2, mana beli...Gitu...hahaha. Sila jenguk blog beliau tau


Tapi beruntunglah, jan kenal blogger2 yang femes, tak kenal, tak pernah jumpa...tapi baik hati tau depa ni...Ramai, antara kak pilla, kak elly, kak neena, shakina, aty fared, nawal, linda, anne, nadia, nana...ramai lagi. Tapi depa ni memang jan selalu comment dalam IG dan FB depa...bila depa balas, rasa mcam artis yg balas....hahahahah.Tapi serius, depa mmg baik hati. So tak kenal maka tak suka kan.. Bila dah kenal, walaupun tak pernah jumpa, jan yakin hati depa mmg baik. Dan kadang2 apa juga yang depa membebel dlm blog dan tulisan, memang boleh jadi panduan dan pedoman untuk kita...

Alhamdulillah jugak, jan kan suka sgt beli barang online...hahaha. So sepanjang beli dengan Personal Shopper beberapa brand Ruccimodish, Rayyanhaya...semua pun baik2..Kalau tak jadi beli ke, jan bagitahu...iyalah kadang2 duit ni kita tak tahu rezeki sapa kan. Dan Jan memang suka dengan MCC uhaiiii banyak gile koleksi depa dalam almari...hahaha. Selalu beli online atau gi kat Bangi Sentral. Staff pun baik2 semua. Butik ruccimodisch pun banyak dah koleksi, semua mengugat nafsu dan purse serta M2U. heehehe. Dan lagi satu kat IG Degoya, website pun ada Deqoya

Tapi deqoya ni biasa jan tgk kat IG...sila search ok.. Sampai staff dia kenal jan...hahah Tak pernah pun ke butik, selalu WA je dengan Cik Mira yang baik tu...hehehe.


Haaaaa...panjang bebel di hari Rabu. Sepatutnya wordless wednesday.

Oklah...nak solat, nak balik...(balik ni nak cuci barang basah pula...). Nasib bapak Syahmi chef di rumah, so dialah yang masak...hehehehe. Jan masak simple je, dia masak main dish. Yessss.

Till then.. Assalamualaikum. 

Tuesday, September 8, 2015

September 2015

Assalamualaikum semua...

Perkembangan? Well memang makin berkembang, berat bertambah, muka bertambah bulat...hahaha... Nasiblah badan. Nak diet2, semuanya terkubur. Salahkan siapa? salahkan diri sendiri.... Makan banyak, kalori tak terbuang...so jadilah lemak tepu... Haihhhh.. tak boleh jadi ni, memang kena diet... kalau nak 2nd child, Jan memang kena kuruskan badan, kurangkan berat... Tapi tuhlah, umur pun makin meningkat, upaya dan tenaga pun dah kurang... Jaga anak sorang pun dah penat...hahahaha... Maka, sila berkahwin di usia muda jika dah sampai jodoh ya. Insya allah...

Syahmi? Jan try susu Enfagrow A+ Gentlease


3 minggu try, tapi tak konsisten bagi setiap hari.. tup tup dia allergic! timbul ruam2 macam campak. Jan dah risau, ingat memang demam campak...tapi jumpa Dr, dia ckp Allergic... arghhh lega...

So memang ruam2 satu badan..muka, kaki.... Syahmi syahmi.... punah harapan nak bagi Syahmi susu dengan DHA.. nampaknya akan still continue utk search susu lain pula.

Syahmi still tak tahu bercakap lagi... Tapi ada banyak progress lah dari dulu.. Dah pandai naik dan turun tangga, dah pandai makan sendiri, minum sendiri.. (tapi mak dia tetap suapkan - sebab Syahmi jenis tak makan banyak, so kena paksa makan), ada lah kadang2 dengar phonic lain... tapi dia tak merujuk pada sesiapa atau apa2.. Tapi dia tahu apa yang dia nak, dia akan ambil, berusaha ambil.. Kalau tak dapat, dia suruh kita ambil. Kalau salah, dia nangis, kalau betul barangnya, dia gembira... hahahaha.,... penat nak digest apa yang dia nak, sebab tak bercakap kan.... Kalau dia nak susu, dia cari botol dia...tak boleh buka cap tu, dia minta kita buka kan... Kalau count 1-5 dengan jari... so dia akan hi-5 kat palm kita bila dah sampai kiraan 5.

Apapun, Syahmi memang anak istimewa....And I am proud to have him.

Mama sayang Syahmi... ( rasa mcm Syahmi je sorang anak ku... hehehe...Takde rezeki nak 2nd child, umur pun dah meningkat...) hahaha

Ohhh, ada lagi beberapa menda yang baik untuk sharing is caring....

a) Skincare - Jan try ellfie skincare iaitu hasil usahasama yang terbaik dari 3 orang blogger yang jan minat iaitu Kak Filla Kak Elly & Peej. Jan try masa depa introduce the product..dari bulan Mac 2015... until now, dah beli 2nd time untuk loose product cleanser, loose item - toner dan 1 set lagi..

                                                       Kredit to : Kak Filla

Dari sudut Jan.. memanglah it is on individual hormone and skin kan... Tapi pada Jan, this is the right skincare for me.. Walaupun lambat proses nya takpe, sebab natural kan.. Ada juga user yang cepat nampak resultnya, tapi bagi Jan.. memang lambat sikit sebab kulit jan sensitif.. hehe. Pakai 2 minggu dah mengelupas, mengadu kat Kak Elly dalam WA.. dia suruh proceed... eventually, lama2 hilang dan kulit jadi sekata, kurang oily, pori mengecil dan jeragat pudar skit, wlupun muka sekarang belum flawless lagi dan gebu lagi...hehe. Yang paling jan suka adalah cleanser dan night cream! Terbaik!!!

Jan memang akan setia dengan produk ini.... Kipidap team Ellfie... Depa pun dah ada office sendiri... Kalau berminat, depa ada agen di seluruh negeri.... boleh gi blog Kak Filla dan sila cuba... Jan takde nak paksa... tapi it depends on individual lah kan... U know apa yang sesuai dengan skin sendiri. All the best

b) Manja Sireh by Fqya Signature

Jan suka produk ni... long lasting, wangi, segar, pekat... 1 botol pakai, nak dekat 3 bulan kot... Jan beli kat Ain 0134855562 atau IG @zunurainsalleh. Ain ni memang baik hati..seronok membeli dengan beliau...Sila lah try ek... Dan Irine ada buat entry produk baru company Manja Sireh ni iaitu ------ Terraskinz dan beliau pun memang pengguna Manja Sireh ni...Jan pun try beli dengan Ain gak... Baru lagi...so takde testimoni.
                                                                Kredit to : rztuah.blogspot.com

Oklah, sampai sini aja ek.. ada orang nak jumpa. Till then bubai. Assalamualaikum




Wednesday, February 4, 2015

Permata Hati Mama

Muhammad Syahmi..

Ketahuilah ini, kelahiran kamu lewat 2 hari daripada EDD mama, dengan 3.2 kg normal delivery but mama terpaksa di induced kerana air ketuban sudah kurang dan mama tiada tanda untuk melahirkan kamu.
Bermula dari kamu  umur 20 hari, kamu dibawa ke hospital kerana sepanjang malam menangis. Mama teman kamu di NICU selama 4 hari.
Kemudian kamu dikejarkan ke ICU pada hari ke-26, 4 jam kamu di sana. Mama dan abah cuba to stay strong for you
Hari ke-27 hingga hari ke-57 kamu di wad selama hampir sebulan, mama temankan kamu.

Menjaga kamu memang banyak dugaan, kewangan dan ujian untuk abah dan mama.
Macam-macam kaedah kami cuba untuk kamu.
Walaupun kamu belum pernah memanggil nama abah dan mama.
Walaupun kamu bukan seperti anak2 yang lain sebaya.
Percayalah kamu memang kesayangan abah dan mama, atok mak, mak long, pak ngah dan pak su serta mak su.
You are very special for us. Your smile and laughter makes us happy parent.
And we thank Allah for the amanah dan pinjamanNya.
We will care for you the best that we can hingga akhir hayat abah & mama.
Kehadiran kamu memang membahagiakan kami.

We Love You Very Much, Muhammad Syahmi





2015

Assalamualaikum dan selamat petang..

hukhukhuk.... 4 Februari 2015. Selamat tahun baru 2015, hahaha. Dah lambat bebenar kan. Tuhlah asyik tgk dan baca blog orang, blog sendiri entah ke mana. Orang nak buat blog, ko nak buat gak... Kikikiki... Lantak lah di situ. Ini kenangan dan ibarat diari sendiri.

Ok2, meh kita cerita apa yang berlaku..

1. Anak bulus - Rio dah hilang dekat sebulan... Cage lupa nak tutup, salah diri sendiri. Harap rio ada orang yang bela.. Tapi kan, dia tu penakut... Emm, apapun, hidup atau mati Rio tetap ke syurga. Sorry tau Rio... Syahmi pun sedih kucing dia hilang. Sebab Rio tu membesar dengan Syahmi dalam perut lagi. Hehehe. Selalu dok kat Jan. Tuh yg Syahmi pun minat kat dia kot.

2. Syahmi - Pertama hati dan amanah Allah, pinjamanNya untuk kami. Ujian demi ujian Allah berikan untuk menguji kami. Still now, Syahmi takde wording dari mulut dia. Dah 2 tahun 2 bulan. Susu pun belum tukar. Try sustagen arituh, habis cirit birit, kembung dan kentut busuk - google2 apa yang patut, rupanya itu tanpa2 allergic laktosa. Ingatkan ok, sebab ada anak kawan office pun allergic susu lembu, tapi minum Sustagen ok. Habis susu sustagen, keluar semua bintik2 merah kat kaki dan peha Syahmi.. Ayoyoyo, mak dah risau. Macam ruam tapi tak gatal. 2 hari kemudian, baru takde.

Appointment Syahmi ada 3 - Carakerja, Speech, Klinik Pakar.

3 bulan sebelum ini, ada appointment Dr. Suspected austisme pulak. Adusshhh, sedih dan syahdu hati mak... Dah lah anak pertama, dari kecil sampai besar banyaknya ujian untuk kami dan syahmi. Tapi kami redha kalau dah ditakdirkan Syahmi anak Syurga. Mungkin minor sahaja. Sebab Syahmi ada eye-contact, social ok, tak takut orang, just dia belum boleh bercakap dan slow progress. So next kaedah - amalkan ayat Surah Toha..

Isnin lepas, Dr cakap mungkin Fragile-X Syndrome pula. Mak is already confused! huhu.

Apapun, Dr just boleh suspect sahaja selagi takde yang official result.  Jan sentiasa berdoa Syahmi dipermudahkan segalanya untuk urusan nya.

Arituh dah bawak Syahmi naik flight gi KB. Alhamdulillah, mungkin timing tidur dia, so dia memang tido masa pergi dan balik, walaupun mak ko dah sediakan segala mainan dan makanan just in case dia mengamuk. hehehe. 

Syahmi gak nak bawak gi melancong kat Penang, naik Feri... takde perasaan pun budak tu. huhuhu.

Kadang2 angin gak ngan perangai Syahmi ni.. Marah dia pun, bukan dia faham... Sengih je..
KB

Surau KLIA 2

Jan suka tengok perkembangan anak2 orang yang seiring dengan umur. Antara nya, Shein hensem anak Su yang comelnya, pandainya, semangatnya.... Eee, geram tgk Shein tau... Dan Fiska Medina - ibu muda dan jelita, blogger Irine. Medina pun nak jadi kakak dah, alhamdulillah. Selalu tgk video Medina kat IG Irine ni. Lagi, Daniel anak usahawan Internet yang jelita dan comel Vivy. Daniel ni pun very cute and cheeky.. Cara Vivy tulis dan cerita sangat best dan kelakar. Selain itu Raiisha anak Kathy dahlah mak lawa, anak cute, suka tgk outfit2 raicha..

Tapi tuhlah anak2 ni, lain2 kan.. Kita ni mak2 bersyukur dan berbangga lah dengan anak kita. Jangan banding2 kan...Gitu, positifkan thinking. Tapi Jan memang SUKA sgt tengok perangai anak2 yang di stated kat atas tu...


3. Work & Study

Ini adalah topik yang paling pendek nak ulas... MALAS... hahahaha.
Kadang2 banyak benar kerja, kadang2 takde kerja (actually ada je kerja, mood nak buat tu yang ke laut) hehehe.
Rasa macam nak tangguh belajar, sebab nak tumpu pada Syahmi. It takes a lot of time to train and educate him. Kena layan dia betul2. Dan memang kebanyakan masa Jan dan Syahmi je berdua.. So memang masa banyak berdua. 

Tapi tuhlah, kadang2 kita balik kerja pun  nak rehat dan penat.. So memang kadang2 tak terlayan dia.. Sian dia main sorang. Anak baru sorang kan, Jan taktahu lah macamana ibu2 yang bekerja dan duduk PJJ ada anak 2-3 orang... Gugur jantung jap. hehe.

Kesimpulan, Allah pun takkan berikan kita ujian, kalau Dia rasa kita tak mampu. Mungkin ini adalah petunjuk dariNya untuk lebihkan amalan dan lain2 yang menghapuskan dosa2 kecik kami,

Oklah. Lainkali kita sembang lagi.
Mama sayanggggg Syahmi tau...:D tetiba..

Wednesday, July 16, 2014

18 Ramadhan 1435/ 16 July 2014

Assalamualaikum & Selamat Petang

Walaupun hari ini hari Rabu - supposed to be WW - tapi tak kira nak cerita panjang lebar jugak!! hahaha

Ampun dan maaf ya, kerana lamaaaaaaaa gilerrrrrr ilang tanpa arah..hehehe. Buzy satu hal, malas pun satu hal.. Lebih menumpukan pada media sosial seperti Instag dan FB..  Lagi2 kat ofis ni dah ada WiFi..hehehe. So, memang selalu ON whatsapp, instag, fb. Kat PC, FB dah kena block..kikiki.. (eh, mcm nama pemilik peugeot putih yg tengah viral sekarang..hahaha).. Haipppp, back to real world!

Ramadhan 1435 & Raya 2014
Ramadhan ke-18 dah.. Tup2, next week nak raya. Bagus!!!! Rumah tak kemas lagi, tak baiki lagi, good!!!!! Banyaknye hal nak buat kat rumah tuh. Lap peluh!!! Mengemas di bulan puasa, alahaiiii... Insya-Allah akan selesaikan sebelum balik raya..  Raya ni turn Melaka. Raya ke-2 baru ke Muar ya... Biskut raya takde pun beli utk raya, tapi utk makan, boleh? Hahaha. Baju raya Abah & Anak dah selesai beli. Baju mama dia? Well, tengok lah silap2 pakai je baju yang ada je...hehehe. Tapi rasanya, dah banyak beli baju baru kat online, ehhhhh! hahaha. Beli memang banyak, tapi theme color pula takde.. En. suami kata, nanti dia nak belikan sepasang dan tudung sekali, YES!!! Tapi tuhlah, entah jumpa ke tak yang berkenan dan sesuai dengan saiz extraplus ni kan! Oh, ya badan tak slim2 lagi yeeeeee. TAK BERJAYA! hahaha. Sila cuba lain kali ek..

Anak
Setakat ni masih seorang lagi, dah  20 bulan.. Hush semangat! Last week timbang 11.8kg, tapi sekarang tengah selsema dan batuk, selera pun ke laut, so rasanya dia akan slim skit. Berjangkit dengan abah dia lahhhh.. Tapi musim lah sekrang kan. But, still alhamdulillah Syahmi still nak susu dan makan sket2. Kalau tak, lagi risau! Update Syahmi :
a) Still takde wording dari mulut dia - bulan depan ada appointment kat ENT (Pertuturan). Well, jealous jugak tgk budak baya2 dia dah pandai keluarkan perkataan. Syahmi a bit slow progress dia, makan pun tak reti sendiri lagi, minum air pakai straw pun tak pandai lagi.. Pendek kata, not like normal kids yang sebaya dia progress nya. BUT, he is OUR PERMATA dan AMANAH.. Kami akan menjaga beliau sepenuh hati & sebaik mungkin..Insya-Allah. DOakan sahaja yang terbaik untuk perjalanan Syahmi, ek..

b) Dah pandai jalan dah, masa 18bulan. Lambat kan? Tapi, alhamdulillah.
c) Susu belum sepenuhnya bertukar. Baru mix kan dengan Karihome.. Makan nasi biasa dah sekarang baru sebulan, takmau bubur dah...hehe
d) Budak yang pandai sangat berlakon dan drama.. Nangis beria, tapi bila dah dapat ada yang dia nak, dia punya lebar senyum, ishhhh..

Apapun, kesayangan sungguh!!!!

Ramai jugak blogger yang Jan kenal dan anak depa lebih kurang baya Syahmi atau tua 2 tahun, dah berbadan dua dan ada yang dah dapat baby baru-baru ni. Contohnya, Kina Liyana dan ada juga yang berbadan dua macam Nana dan Nadeeya. Alhamdulillah, happy for them. Even, kawan2 kerja ni pun ada yang dah mengandung 2nd child, even 3rd child.. Cuma rezeki Jan belum sampai. Mungkin ada, mungkin tiada. Apapun, ini semua kerjaNya kan.. Oh, dan my bff masa sek men hingga zaman Univ sehingga sebelum beliau berkahwin, Zaidi Zahari & Safiah (isterinya) sedang menanti anak twins (girls) tak lama lagi insya Allah.. anak ke-3 depa.. Haiii, untungnya dapat twins..kalau dapat tak seiras lagi heaven kan! hehe

Media Sosial
Sekarang tengah aktif dalam Whatsapp - member sekolah menengah dulu, families dan kawan2.. Best juga dapat  berjumpa di media sosial ni.. Masing2 dah lain benar.. Rupa bapak2 orang dah semua! hahaha. Yang perempuan je maintain!!! hhhahahahahahah, ini namanya perasan! padahal dah kembang2..hehe

Kerja & Belajar
Still di post lama, tak mungkin sampai semester ini je, Sebab nanti next sem ada orang yang lebih layak untuk duduk di sini... Oh, bekerja dan belajar amatlah mencabar dan memerlukan komitmen yang sangat tinggi. Orang yang pemalas dan suka main2 mcm diri ini memang payah nak sesuaikan masa dan curi masa buat research! hahahaha. SV selalu keep update dan remind... Tq Dr!!!! Tapi diri ini pula yang pemalas... Hisshhhhhhh, cannot lah like this Jan!!!! Please be more rajin! Awak tuh dapat tajaan ok!!!!!! Baik KPM, saya cuba! hahaha. Doakan saya!!!! Yehahhh

Kawan2
Tiada istilah kawan2 lah.. Kawan2 saya adalah families saya.. Kat ofis ni, semua kawan ofis.. Takde bff pun...Sedih kan? Orang tak suka kita....kuang2x..

Oittttttt, oklah tuh banyak dan panjang lebar... Nanti sambung lah... Ingat ek, hari ni 5.28pm boleh check kiblat anda betul ke tak, tgk matahari kat mana ek...

Assalamualaikum! Salam berbuka dan berterawih..


Tuesday, January 7, 2014

Shaklee!

Assalamualaikum 

Just nak maklumkan, Jan dah jadi ahli Shaklee. No ID : 1065937. Jom guna Shaklee. Memang consume Shaklee ni. Banyak kelebihan nya.. Jom kawan!

pic credit to nadyshoppe.wordpress.com

Thursday, October 3, 2013

Lambakan Cerita

Assalamualaikum

1. Kenaikan Gaji.

Ushhhhhhhhhhh.. habuk...huk2x.... 

Lama tak bersiaran gara-gara kebizian yang sengaja terlampau. Dan kemalasan diri yang melanda, digabungkan dengan kelembapan Internet yang mcm siput..Huh!

Alhamdulillah, setelah ditunda selama beberapa bulan, maka dapatlah imbuhan pertambahan kenaikan gaji berdasarkan KPI.. Taklah banyak mana pun naik, takat isi minyak full tank seminggu je, habis...Tapi alhamdulillah lah juga..:D

2. Demam melanda

Hmmm, deman melanda keluarga ku yang kecil ini, bermula dari sang suami yang dapat dulu, pastu berjangkit kat diri ini dan yang kesian of coz menjangkit kat si kecik.. alahai, lembik dia 2 hari.. takde langsung suara... Badan pun dah slim je.. pampers pakai pun longgar. Sian anak mama dia... Ni still lagi batuk dan selsema skit.. Cepat2 baik ye sayang, nak BF pun tak dapat..So kenalah makan ubat, wlupun banyak yang kata ubat tak elok bagi kat budak bawah setahun.. Tapi takkan nak tgk dia sakit je kan... Lagi lah risau.

Hope anak mama strong dan cepat2 gain weight dan membesar bagai johan dan sihat!

Sorry, entry tanpa pic...:P

Till then, ini je yang teringat nak tulis, hehehehe. Kepala dah ting tong...